20.04.2022

Ανοιχτή πρόσκληση για εικαστικές παρεμβάσεις στη στοά Εμπόρων

Open Calls
Δημόσιος Χώρος
Εκπαίδευση / Ενημέρωση
Οικονομία
Πολιτισμός
Τεχνολογία
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Ανοιχτή πρόσκληση για εικαστικές παρεμβάσεις στη στοά Εμπόρων

Deadline: 15/04/2015

IXNH ΕΜΠΟΡΙΟΥ 10 ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

Προσκαλούμε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, δημιουργικά δίκτυα, πολυδιάστατες ομάδες εργασίας και άτυπες συλλογικότητες, να επιμεληθούν έναν από τους κενούς χώρους της Στοάς Εμπόρων και να υλοποιήσουν ιδέες που θα έχουν προκύψει από τη διεξαγωγή ανοιχτών εργαστηρίων για την έκθεση ΙΧΝΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ που θα πραγματοποιηθεί από 9 Μαΐου έως 15 Ιουνίου στη Στοά Εμπόρων στην οδό Βουλής 9.

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του προγράμματος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών «Έργο Αθήνα» και με την υποστήριξη του «Συν Αθηνά», οργανώνει ένα πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων στον αστικό χώρο και την εμπορική δραστηριότητα του κέντρου της πόλης.

Στόχος του προγράμματος είναι να προβάλλει ανεκμετάλλευτους χώρους του κέντρου, προσφέροντας ταυτόχρονα έδαφος για πειραματισμό σε νέους δημιουργικούς πυρήνες και συλλογικότητες της πόλης.

Η Στοά των Εμπόρων είναι ένας χώρος που βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας εδώ και πολλά χρόνια, καθώς τα περισσότερα καταστήματά της δε λειτουργούν, ενώ μετά τη μετακίνηση του Ταμείου Εμπόρων στην οδό Ακαδημίας, το κτήριο έχει καταστεί ουσιαστικά ανενεργό. Από την άποψη αυτή το συγκεκριμένο κτήριο επιλέγεται ως μια συμβολική εικόνα του εμπορικού κέντρου της πόλης που καλείται να επαναπροσδιοριστεί σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης.

Οι κενοί χώροι της στοάς για ένα μήνα θα μετατραπούν σε μικρά εργαστήρια παραγωγής νέων δραστηριοτήτων και εικαστικών ιδεών που θα επιμεληθούν νέοι δημιουργοί της πόλης μέσα από μια ανοιχτή πολυδιάστατη συμμετοχική διαδικασία.

Σε ποιούς απευθύνεται το πρόγραμμα Αρχιτέκτονες, ομάδες καλλιτεχνών, πολυδιάστατες ομάδες εργασίας, ομάδες πολιτών, φοιτητές.

Επιμέλεια Έκθεσης:

Χάρης Μπίσκος – Αρχιτέκτονας, επιστημονικός υπεύθυνος έργου.

Μάρθα Γιαννακοπούλου – Αρχιτέκτονας, επιμελήτρια έργου.

 

Περισσότερες πληροφορίες και η λήψη της αίτησης συμμετοχής στο www.tracesofcommerce.com   e-mail επικοινωνίας info@tracesofcommerce.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο