21.07.2023

Τελικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Έργου BE-PART για την παρουσίαση των Ελληνικών Δημοτικών Συμβουλίων Νέων

1η Δημοτική Κοινότητα
2η Δημοτική Κοινότητα
3η Δημοτική Κοινότητα
4η Δημοτική Κοινότητα
5η Δημοτική Κοινότητα
6η Δημοτική Κοινότητα
7η Δημοτική Κοινότητα
Αλληλεγγύη
ΑμεΑ
Βέλτιστες πρακτικές
Δημόσιος Χώρος
Eθελοντισμός
Εκπαίδευση / Ενημέρωση
Ισότητα φύλων
ΛOATKI+
Μετανάστες & Πρόσφυγες
Οικονομία
Παιδί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Τεχνολογία
Τουρισμός
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Τελικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Έργου BE-PART για την παρουσίαση των Ελληνικών Δημοτικών Συμβουλίων Νέων

Παρουσίαση των Ελληνικών Δημοτικών Συμβουλίων Νέων: Ένα Βήμα Έκφρασης των νέων.

Όλοι θέλουν να προσφέρουν στην πόλη τους, όλοι πιστεύουν στην αξία της Δράσης και στο Δημοκρατικό γίγνεσθαι. Υπάρχει όμως μια προϋπόθεση : η Συμμετοχή
Το τελικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Έργου BE-PART για την παρουσίαση των Ελληνικών Δημοτικών Συμβουλίων Νέων πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 στο ξενοδοχείο Αμαλία.

21 νέοι από το Δήμο της Αθήνας και 50 νέοι από διαφορετικούς Δήμους μίλησαν για τη σημασία της δημιουργίας ενός Συμπεριληπτικού Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, δηλαδή ενός οργάνου θεσμικής εκπροσώπησης των νέων με συμπεριληπτικό προσανατολισμό στον τρόπο δόμησης και τη λειτουργία του. Σε κάθε δήμο, η συμμετοχή των νέων στην πολιτική διαδικασία και στο κοινωνικό γίγνεσθαι είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας ενεργούς και δυναμικής κοινότητας.
Γιατί συμπεριληπτικό; Πολλές είναι οι ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε έναν ανοιχτό διάλογο με την τοπική κοινωνία, που φοβούνται να εκφραστούν λόγω των χαρακτηριστικών του φύλου τους, της καταγωγής, του χρώματος δέρματος, της θρησκείας ακόμα και εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας που βρίσκονται.
Με τη σωστή εκπαίδευση και τη δυναμική μιας ομάδας, ο φόβος και η σιωπή τους γίνεται μιλώ-υπερασπίζομαι–διεκδικώ για μια στέρεη, δίκαιη και πραγματικά ανοιχτή δημοκρατία.

BE-PART: Breaking silos, promoting youth-led intercommunal dialogue against xenophobia at a local level. Έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Συντονιστής Έργου,Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (Κ.Ε.Σ.Δ.) – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και Action Aid Ελλάδας.

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο