28.03.2024

Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου

1η Δημοτική Κοινότητα
2η Δημοτική Κοινότητα
3η Δημοτική Κοινότητα
4η Δημοτική Κοινότητα
5η Δημοτική Κοινότητα
6η Δημοτική Κοινότητα
7η Δημοτική Κοινότητα
Βέλτιστες πρακτικές
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Υγεία
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου

Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου

Η Κοινωνία των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων διοργάνωσε μια ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου στην κεντρική αίθουσα του Σεραφείου, με κοινό ανθρώπους που ειδικεύονται στη διαχείριση του νερού, περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και δημότες με ενισχυμένο ενδιαφέρον για την κλιματική κρίση.

Σε μια ημερίδα 5 ωρών κατέστη δυνατό να αποκωδικοποιήσουμε την ανάγκη προστασίας του πολυτιμότερου αγαθού της ζωής μας, σε όλα τα επίπεδα, του νερού.

Με συντονίστρια της ημερίδας την εξαίρετη δημοσιογράφο, Ευρυδίκη Μπερσή, με ομιλητές τους Γιώργο Σαχίνη, Διευθυντή Στρατηγικής και Καινοτομίας της ΕΥΔΑΠ, τον Ανδρέα Ευστρατιάδη, Επίκουρο Καθηγητή στο Εργαστήριο Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, αλλά και το δημοσιογράφο, Γιώργο Αυγερόπολο μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του «Μέχρι την τελευταία σταγόνα», αναδείξαμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κλιματική αλλαγή και την ορθολογική διαχείριση του ύδατος στα αστικά κέντρα, όπως είναι και ο Δήμος Αθηναίων. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επίσης σε μια καθηλωτική παρουσίαση εξήγησαν τη σοβαρή ανάγκη για νερό στις εμπόλεμες ζώνες και στις χώρες του τρίτου κόσμου.

Από πλευράς του Δήμου Αθηναίων μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργος Αποστολόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Ανδρέας Γραμματικογιάννης αναλύοντας τους τρόπους διαχείρισης του νερού στην Αθήνα, αλλά και τα σχέδια που δρομολογούνται στο Δήμο και αφορούν το αγαθό αυτό.

Σε κλίμα πλήρους ελευθερίας έκφρασης, ερωτήσεων, διευκρινήσεων και αναλύσεων πάνω στο νερό έγινε ξεκάθαρο πως όλοι, -από τις αρμόδιες αρχές διαχείρισης του νερού μέχρι τον απλό δημότη να προσπαθήσουμε και να παλέψουμε, για να διασφαλίσουμε την πολύτιμη αξία του νερού στη ζωή μας.

Ως Κοινωνία των Πολιτών ευχαριστούμε θερμά για την προσέλευση του κόσμου στην ημερίδα μας και ευελπιστούμε να τα λόγια των εξαιρετικών ομιλητών να αποτυπωθούν στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας εν γένει.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος για την Κοινωνία των Πολιτών

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΑΡΚΑ

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο