20.04.2022

Ανοιχτό κάλεσμα για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του AMEAplus.gr

Open Calls
Αλληλεγγύη
Δημόσιος Χώρος
Εκπαίδευση / Ενημέρωση
Παιδί
Πολιτισμός
Τεχνολογία
Τουρισμός
Υγεία
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Ανοιχτό κάλεσμα για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του AMEAplus.gr

Deadline: 31/12/2017

Το ΑΜΕΑplus.gr είναι ένας νέος διαδικτυακός τόπος, αφιερωμένος στους ανθρώπους με αναπηρία και σε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα (π.χ. στις γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, στις νέες μαμάδες, στα μικρά παιδιά, στους ηλικιωμένους και όχι μόνο). Επιθυμία μας, να εξελιχθεί σε μία ξεχωριστή ιντερνετική κοινότητα για την αναπηρία και την προσβασιμότητα, που θα προβάλλει κυρίως πληροφορίες, υλικό και καθημερινές ιστορίες που θα της παρέχουν οι ίδιοι οι χρήστες της. Θέματα, όπως:

– Tο νέο πάρκο που κρίνουν ότι είναι προσβάσιμο σε όλα τα παιδιά, με αναπηρία ή χωρίς.

– Το καφέ που εκτός από προσβάσιμο, απαγορεύει το κάπνισμα στο εσωτερικό του.

– Η εμπειρία από το ταξίδι στο εξωτερικό, σε μία πόλη με μεγαλυτερη προσβασιμότητα σε σχέση με τη δική τους.

– Την εμπειρία τους, από συμμετοχή σε αθλητική διοργάνωση ή σε κάποιο πολιτιστικό γεγονός.

– Τη δυσκολία που συνάντησαν στην πρόσβαση και στην εξυπηρέτηση τους, όταν επισκέφθηκαν κάποιον πολυχώρο, εμπορικό κέντρο, δημόσια υπηρεσία και την οποία θέλουν να την μοιραστούν με τους χρήστες του ΑΜΕΑplus.gr.

– Την καταχώρηση της αγγελίας τους για αναζήτηση ειδικού παιδαγωγού ή για πώληση του αμαξιδίου που δεν χρησιμοποιούν πλέον.

Επιπλέον, στο ΑΜΕΑplus.gr παρέχουμε ελεύθερο βήμα για να προβάλλουν τις δράσεις τους, σε επιχειρηματίες στο χώρο της Υγείας, της Εκπαίδευσης, του Τουρισμού, της Εστίασης ή της Ψυχαγωγίας αλλά και σε μέλη Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων που απευθύνονται είτε σε άτομα με αναπηρία είτε γενικότερα σε εμποδιζόμενα άτομα.

Δράσεις, όπως:

– Η διάθεση δωματίου για ενοικίαση στην ξενοδοχειακή τους μονάδα που είναι προσβάσιμη σε πελάτες με κινητικά προβλήματα.

– Η ειδική προσφορά για διαμονή στο ξενοδοχείο τους, που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους ή σε νέους γονείς.

– Τα ειδικά προγράμματα τουρισμού για άτομα με αναπηρία και για ηλικιωμένους, που οργανώνει το ταξιδιωτικό τους γραφείο.

– Το καφέ ή το εστιατόριο τους που είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

– Τον κινηματογράφο ή το θέατρο τους που είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα ή άλλες μη ορατές αναπηρίες.

– Τα μαθήματα, τις δραστηριότητες, τα σεμινάρια που οργανώνουν και που απευθύνονται σε παιδιά με αναπηρία ή/και σε γονείς με παιδιά με αναπηρία, στο σχολείο, στον παιδότοπο ή στον παιδικό σταθμό τους.

– Το σχολείο, τον παιδότοπο ή τον παιδικό σταθμό τους που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά με αναπηρία.

Με τη δωρεάν εγγραφή σας ως μέλη στο ΑΜΕΑplus.gr, αποκτάτε άμεσα πρόσβαση σε μία διαδικτυακή ομάδα με κοινά βιώματα και ενδιαφέροντα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο