20.04.2022

Ανοιχτό κάλεσμα για Εθελοντές για το Removement Athens 2017

Open Calls
Δημόσιος Χώρος
Πολιτισμός
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Ανοιχτό κάλεσμα για Εθελοντές για το Removement Athens 2017

Deadline: 06/07/2017

Το Removement Athens 2017 εστιάζει και αντλεί τις θεματικές του από τις Στοές της Αθήνας. Ακολουθεί την «πορεία» των στοών του κέντρου μέσα στη σύγχρονη ιστορία και την μεταμόρφωση τους την τελευταία διετία. Τόποι που επισφραγίστηκαν επί δεκαετίες με εις-ροές ανθρώπων, χώροι που επιτέλεσαν το όνειρο της επιτυχίας αλλά και των διαπροσωπικών σχέσεων, δαμάζονται σήμερα από την λήθη. Μαζί με την αλλαγή της χρήσης και το πέρασμα του χρόνου παραγκωνίστηκαν οι ιστορίες και οι άνθρωποι που δημιούργησαν τις στοές της πόλης. Οι ιστορίες αυτές λειτούργησαν ως έμπνευση των εικαστικών και παραστατικών καλλιτεχνών.

Το Removement ξεκινά από τη μικρή θολωτή Στοά της οδού Πραξιτέλους, ξετυλίγοντας το νήμα της αφήγησης μέσα από μία performance που σκηνοθετεί και συνθέτει Νατάσσα Ζούκα, εμπνεόμενη από την παρελθοντική χρήση των ορόφων της Στοάς ως ραφτάδικα, και του ισόγειου χώρου ως η κατάληξη των ενδυμάτων προς πώληση από τα προσόψια καταστήματα.

Η Στοά Καΐρη θα φιλοξενήσει εικαστικές παρεμβάσεις, εγκαταστάσεις και video-art στα τέσσερα επίπεδα της Στοάς. Αφετηρία των έργων η ίδια η ιστορία της Στοάς, από τα παλιά καλτσάδικα μέχρι τα σημερινά πωλητήρια ειδών περιτυλίγματος και το εναπομένον οπλοδιορθωτήριο της οικογένειας Παπαϊωάννου, οι καλλιτέχνες Τζένη Αργυρίου, Βασίλης Γεροδήμος, Πέγκυ Κλιάφα, Γιώργος Μαραζιώτης, Αντρέας Σάββα και Χρήστος Τόλης με ξεχωριστά μέσα και υλικά μετατρέπουν τους χώρους της Στοάς σε ένα ορμητήριο αλλαγών, χρωμάτων, συναισθημάτων που άλλοτε συντελούν στην αναβίωση της αστικής μνήμης κι άλλοτε προδιαθέτουν την ανάγκη νέων τρόπων επανάχρησης.

Η Στοά Αρσάκη θα φιλοξενήσει τρεις διαφορετικές performances που προτείνουν η κάθε μία από άλλη οπτική γωνία την επαναφορά της Στοάς όχι μόνο ως πέρασμα, αλλά ως χώρο συνάθροισης, ξεκούρασης και ανάπαυλας: μία όαση στο κέντρο της πόλης. Τις τρεις performances σκηνοθετούν και συνθέτουν η Μαριάννα Καβαλλιεράτου, ο Κωνσταντίνος Ντέλλας και η Μαριέλα Νέστορα.

Αναζητούμε ανθρώπινο δυναμικό για συντονιστές κοινού, επιτηρητές εικαστικής έκθεσης / καλλιτεχνικών δράσεων, και βοηθούς εκτέλεσης παραγωγής.

Το teaser του REMOVEMENT

https://vimeo.com/219213428

Μετάβαση στο περιεχόμενο