«We For Women»: για τον ισότιμό ρόλο της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία

«We For Women»: για τον ισότιμό ρόλο της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία

Ο νεοσύστατος οργανισμός WeFor, με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάζει την πρώτη του καμπάνια για το 2021, στις 7 Μαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Ο νεοσύστατος οργανισμός WeFor, με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάζει την πρώτη του καμπάνια για το 2021, στις 7 Μαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Πριν από λίγους μήνες, το WeFor συστήθηκε ως ένας οργανισμός νέων ανθρώπων με όραμα να επαναπροσδιορίσει τη συζήτηση γύρω από ποικίλα κοινωνικά θέματα. Στόχος του είναι να μιλήσει για όλες εκείνες τις προκλήσεις, στις οποίες η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί. Όλα όσα είναι προβληματικά αλλά παραμένουν ίδια, αυτά που αποτελούν παραφωνία ανεβάζοντας τον κοινωνικό παλμό, είναι η πρόκληση για το WeFor.

Σύμφωνα με πρόσφατα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στο δείκτη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την ισότητα των δύο φύλων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μία στις 16 γυναίκες υφίσταται ενδοοικογενειακή βία.

Τα δεδομένα αυτά δεν αποτελούν τις μοναδικές ενδείξεις για την κατάσταση της χώρας μας. Αρκεί μια απλή αναδρομή στις ειδήσεις της εβδομάδας ώστε να γίνει αντιληπτό ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα μεγάλο πρόβλημα.

Η εκκίνηση του κινήματος #MeToo στη χώρα μας είναι μόνο η επιφάνεια ενός φαινομένου βαθιά ριζωμένου στην κοινωνία μας. Η πολιτική υπο-εκπροσώπηση των γυναικών, οι διακρίσεις στον εργασιακό χώρο και τα αυξανόμενα περιστατικά έμφυλης βίας διαμορφώνουν ένα καθεστώς που εξαρτάται από εμάς να το αλλάξουμε.

Το WeFor, λοιπόν, ξεκινάει με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων την πρώτη του καμπάνια για το 2021 με τίτλο «WeForWomen».

Κατά τη διάρκεια του έτους, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, ο οργανισμός μας απευθύνεται σε όλους και σε όλες που επιθυμούν να εξυγιάνουν τους δείκτες ισότητας της χώρας, ή έστω να προσπαθήσουν μαζί μας. Η κεντρική εκδήλωση της καμπάνιας We For Women έχει τίτλο Her Name In Bold και θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου του 2021 υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Έξι ομιλήτριες από διαφορετικούς χώρους δραστηριοποίησης θα μοιραστούν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Οι ομιλήτριες προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής, της τέχνης, της δημοσιογραφίας, της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας.

Την εκδήλωση παρουσιάζει η ηθοποιός κα. Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και ομιλήτριες είναι οι:
Women in Politics: Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής B2 Αθηνών – “Κιν. Αλ.”
Women in Journalism: Σοφία Παπαϊωάννου, δημοσιογράφος, συνιδρύτρια – “Istorima”
Women in Science: Μυρτώ Δεναξά, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας, Νευροεπιστήμων- “Αλέξανδρος Φλέμινγκ”
Women in Business: Έφη Κουτσουρέλη, ιδρυτικό μέλος – “Info-Quest”
Women in Arts: Μαρία Ναυπλιώτου, ηθοποιός
Women in Military: Μαρία Χατζηϊωάννου, αρχιλοχίας και στρατολόγος

Παράλληλα θα διεξαχθεί το workshop #IamRemarkable από τον οργανισμό KINITRO με τη στήριξη της Google, workshop από τον οργανισμό Women On Top και performance από το Flux Laboratory αλλά και από το Shift ενώ το ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για να κλείσετε θέση και για να συμμετέχετε στα workshops ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://linktr.ee/wefor

Για ενημερώσεις σχετικά με τυχόν αλλαγές στον τρόπο πραγματοποίησης της εκδήλωσης καθώς και για την ανακοίνωση του πλήρους προγράμματος μπορείτε να ανατρέξετε στo facebook page του WeFor.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο