The Yellow Days: ένα φεστιβάλ για μια θετικότερη κοινωνία

The Yellow Days: ένα φεστιβάλ για μια θετικότερη κοινωνία

Το διαπολιτισμικό φεστιβάλ που φιλοξενείται από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στην ΑΣΚΤ, φέρνει κοντά ομάδες και άτομα που δρουν για την επίλυση των σημαντικότερων προκλήσεων της ανθρωπιστικής και περιβαλλοντικής κρίσης.

Το διαπολιτισμικό φεστιβάλ που φιλοξενείται από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στην ΑΣΚΤ, φέρνει κοντά ομάδες και άτομα που δρουν για την επίλυση των σημαντικότερων προκλήσεων της ανθρωπιστικής και περιβαλλοντικής κρίσης.

Με μότο «Ο ακτιβισμός συναντά τον ηδονισμό», το φεστιβάλ Τhe Yellow Days που διοργανώνεται από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών επιχειρεί να φέρει κοντά όχι μόνο τις διαφορετικές εθνότητες που συνυπάρχουν στην Αθήνα (από τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Δυτική και Βόρεια Αφρική, και τη Δυτική Ευρώπη) αλλά και ομάδες και άτομα που προσεγγίζουν έμπρακτα την ανθρωπιστική και περιβαλλοντική κρίση, μέσα από την καθημερινή τους δράση στην πόλη, και εργάζονται καθημερινά με σκοπό μια θετικότερη κοινωνία.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, εργαστήρια, ανοιχτές ομιλίες, τέχνη από ανακυκλωμένα υλικά, φαγητό, ενδυνάμωση σώματος και πνεύματος, παιχνίδια, προβολές και άλλα δρώμενα.

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν:

✰ Guardians of Earth – Οι φύλακες της γης, Κοινοτικό παιχνίδι // ομάδα UniforSSE
✰ Plastic Crochet // Théla
✰ Speed connect // Syrian and Greek Youth Forum
✰ Επαναχρησιμοποίηση για Juggling και άλλες ανακυκλωμένες φαντασιώσεις // Lily Richards
✰Slack line // Lily Richards
✰ Share factor (Παράγοντας μοιράσματος) // Coalision of Fun
✰ Upcycling διασκέδαση // Fashion Revolution
✰ Μουσική από όλο τον κόσμο Jam Corner
✰ Δημιουργικό εργαστήρι τέχνης // Humanity crew
✰ Θεατρικό εργαστήρι // Humanity crew
✰ Upcycling όργανα μουσικής // Sabrina De Mitri
✰ Σταθμός Loop // Michael Sebastian
✰ Κίτρινη κοινοτική τοιχογραφία // Susun Bottoni
✰ Άγρια ζωγραφική // Afanwi Neba
✰ Κατευθυνόμενοι προς την καταστροφή // Extinction Rebellion
✰ Upcycling μόδα // House of Refashion
✰ Dabke Xορός από την Μέση Ανατολή // Syrian and Greek Youth Forum

Στον χώρο του φόρουμ, οι επισκέπτες μπορούν να μοιραστούν, να ακούσουν και να μάθουν. Ανοιχτές συζητήσεις σχετικά με τη βιώσιμη μόδα, τον ακτιβισμό, τη χρήση του πλαστικού και πώς να την αποφύγετε, τη σημασία της χαράς, την κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία, την κλιματική κρίση.

Το συναυλιακό πρόγραμμα του τριημέρου περιέχει εμφανίσεις από τους Mc Yinka, Bandallusia, Balothizer, JUSU FOLI, Kamoos, The Mad Cats, Michael Sebastian Loom, Valletta Str Project, Cid Carmo & Becka, Lazy Kobayashi, Los Hermanos και άλλους.

Θα παρουσιαστούν επίσης το μουσικό θεατρικό έργο «Compostopia» για την κομποστοποίηση και τους κύκλους της ζωής, καθώς και η χορευτική παράσταση «Χορός Σιωπής», μια αναπαράσταση του ταξιδιού ενός πρόσφυγα.

Το φαγητό που θα προσφέρεται στο φεστιβάλ θα είναι διαφορετικό κάθε μέρα, με γεύσεις από τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Δυτική και Κεντρική Αφρική.

Το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο