Tα online εργαστήρια του Social Dynamo για τον Μάρτιο

Tα online εργαστήρια του Social Dynamo για τον Μάρτιο

Το πρόγραμμα συνεδριών και εργαστηρίων για τον Μάρτιο, μήνα αφιερωμένο στη διαχείριση έργου για τον μη κερδοσκοπικό τομέα.

Το πρόγραμμα συνεδριών και εργαστηρίων για τον Μάρτιο, μήνα αφιερωμένο στη διαχείριση έργου για τον μη κερδοσκοπικό τομέα.

Το Social Dynamo, η από κοινού πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του δήμου Αθηναίων να δημιουργήσουν έναν χώρο για την ενδυνάμωση, μάθηση και δικτύωση των φορέων και των άτυπων ομάδων της κοινωνίας πολιτών, συνεχίζει τις επιμορφωτικές του δράσεις. Το κέντρο βάρους των δράσεων του Μαρτίου αφορά κυρίως στη διαχείριση έργου για τις ΜΚΟ. Για προληπτικούς λόγους και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων πρόληψης και περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού, το Ίδρυμα Μποδοσάκη αποφάσισε να μετατρέψει τις εκδηλώσεις του Μαρτίου που θα διεξάγονταν στον χώρο του Σεραφείου και στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, σε webinars.

Πέμπτη 12 Μαρίου, 17:00 – 20:00
Online σεμινάριο κοστολόγησης έργου και εκτίμησης οικονομικού ρίσκου

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των βασικών αρχών σύνταξης ενός προϋπολογισμού έργου, και η παρουσίαση ενός χρήσιμου βοηθήματος για τα στελέχη των ΜΚΟ που εμπλέκονται και προετοιμάζουν την υποβολή σχεδίων ή έργων προς χρηματοδότηση από διάφορες περιφερειακές, εθνικές η ευρωπαϊκές αρχές η διεθνείς οργανισμούς. Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση στην κατανόηση του οικονομικού κινδύνου που αναλαμβάνει μια ΜΚΟ στα πλαίσια ενός έργου και η παρουσίαση της μεθοδολογίας μέτρησης και διαχείρισής του. Η κατανόηση ενός τέτοιου ρίσκου είναι σημαντικό για κάθε μη κερδοσκοπικό τομέα, τόσο για να αποφύγει λάθη, αλλά και να προετοιμαστεί επιτυχώς για την πρόβλεψή τους. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Παρασκευή 13 Μαρτίου, 17:00 – 19:00
Συνεδρίες Συμβουλευτικής σε λογιστικά και φοροτεχνικά ζητήματα ΜΚΟ

Στελέχη της Quantum Business & IT Solutions προσφέρουν δωρεάν συνεδρίες συμβουλευτικές σε θέματα όπως: Ποια η φορολογία των εταιριών με μη κερδοσκοπικό σκοπό; Τι πρέπει να προσέχω στην τήρηση βιβλίων; Τι απαιτήσεις έχει η οικονομική διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων; Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 27 Μαρτίου, 17:00 – 19:00
Συνεδρίες συμβουλευτικής σε νομικά ζητήματα.

Οι συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου Σταματόπουλος-Ευτυχίδου προσφέρουν συνεδρίες νομικής συμβουλευτικής, στο πλαίσιο υπηρεσιών δωρεάν συμβουλευτικής που παρέχεται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Τρίτη 31 Μαρτίου, 17:00 – 19:00
Online εργαστήριο εργαλείων διαχείρισης έργου.

Η Θάλεια Ρίζου συντονίζει ένα online εργαστήριο στο οποίο οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις αρχές εκτέλεσης ενός σωστού project (έργου) και συγκεκριμένα: (1) τη δομή και τα βήματα ενός σωστού και επιτυχημένου project, (2) τις έννοιες που καθορίζουν ένα επιτυχημένο project (Μilestones, Gantt chart κ.λπ.), (3) τη διαχείριση κρίσεων μέσα στο project, (4) Πρακτικά online εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα στον εργασιακό σας χώρο, (5) Tips & Tricks για την σωστή εκτέλεση ενός project, (6) το online εργαλείο project management Asana. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Social Dynamo εδώ.

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο