Tα online εργαστήρια του Social Dynamo για τον Ιούνιο

Tα online εργαστήρια του Social Dynamo για τον Ιούνιο

Το πρόγραμμα εργαστηρίων και συνεδριών για τον Ιούνιο, μήνα αφιερωμένο στη στρατηγική και διαχείριση των ΜΚΟ.

Το πρόγραμμα εργαστηρίων και συνεδριών για τον Ιούνιο, μήνα αφιερωμένο στη στρατηγική και διαχείριση των ΜΚΟ.

Το Social Dynamo, η από κοινού πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του δήμου Αθηναίων να δημιουργήσουν έναν χώρο για την ενδυνάμωση, μάθηση και δικτύωση των φορέων και των άτυπων ομάδων της κοινωνίας πολιτών, συνεχίζει τις επιμορφωτικές του δράσεις. Το κέντρο βάρους των δράσεων του Ιουνίου αφορά κυρίως στη διαμόρφωση στρατηγικής και στη διαχείριση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Οι επιμορφωτικές αυτές δράσεις πραγματοποιούνται με τη μορφή webinar ή τηλεδιάσκεψης.

Πέμπτη 4 Ιουνίου, 15:00 – 18:00
Εισαγωγικό σεμινάριο: Θέτοντας το Όραμα ,την Αποστολή, τους Στόχους και τις Αξίες μιας ΜΚΟ

Ένα εισαγωγικό webinar που απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε μικρές οργανώσεις αρχάριου επιπέδου οργανωσιακής ανάπτυξης που επιθυμούν να θέσουν υγιείς βάσεις λειτουργίας για την ομάδα τους. Το σεμινάριο θα τις βοηθήσει να οριοθετήσουν το τρίπτυχο Vision-Mission-Goals ώστε να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά την ταυτότητά τους στο ευρύ κοινό και να σχεδιάζουν εναρμονισμένες με το τρίπτυχο δράσεις. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Τρίτη 9 Ιουνίου, 16.00 – 19.00
Εισαγωγή στον Στρατηγικό Σχεδιασμό

Το webinar απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε μικρές οργανώσεις που θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την έννοια της στρατηγικής και τη σημασία της για τις κοινωνικές πρωτοβουλίες. Στη διάρκεια του εργαστηρίου οι οργανώσεις θα εξοικειωθούν με εργαλεία διαμόρφωσης της κατάλληλης στρατηγικής. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 11 Ιουνίου, 15.00 – 18.00
Εισαγωγή στη Διαχείριση των ΜΚΟ

Το webinar απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε μικρές οργανώσεις που θα γνωρίσουν τις διαδιακασίες που πρέπει να διέπουν την οργάνωσή τους για τη σωστή λειτουργία της και με ποιες μεθόδους μπορούν να εκτιμήσουν και να διαχειριστούν τον κίνδυνο στη λειτουργία της ΜΚΟ τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 15 Ιουνίου, 16.00 – 19.00
Εισαγωγή στην οικονομική βιωσιμότητα των ΜΚΟ

Το webinar απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε μικρές οργανώσεις που θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την έννοια της οικονομικής βιωσιμότητας και να τη συσχετίσουν με τη συνολική λειτουργία της οργάνωσής τους. Θα ανακαλύψουν διαφορετικές μεθόδους εξεύρεσης πόρων και τη συμβατότητα των μεθόδων αυτών για τη δική τους οργάνωση και θα ασχοληθούν με τις έννοιες λογοδοσίας και διαφάνειας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 18 Ιουνίου, 16.00 – 19.00, Μέρος Α’
Παρασκευή 19 Ιουνίου, 16.00-19.00, Μέρος Β’
Ανάπτυξη Στρατηγικού Πλάνου

Στο διήμερο webinar οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τις έννοιες της στρατηγικής και του στρατηγικού σχεδιασμού, θα εξοικειωθούν με την εφαρμογή και τη χρήση τους και θα κατανοήσουν την αξιοποίηση επιμέρους στρατηγικών, όπως η στρατηγική συνεργασιών & συμμαχιών, η χρηματο-οικονομική στρατηγική και η στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού. Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο που αξιοποιεί πραγματικές μελέτες περιπτώσεων (case studies) των συμμετεχόντων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Δευτέρα 29 Ιουνίου,15.00 – 18.00, Μέρος Α’

Τρίτη 30 Ιουνίου, 15.00 – 18.00, Μέρος Β’
Θέτοντας το Όραμα, την Αποστολή , τους Στόχους και τις Αξίες της οργάνωσής μας

Το διήμερο webinar απευθύνεται σε ηγετικές ομάδες οργανώσεων που θέλουν να αναθεωρήσουν το Όραμα, την Αποστολή, τους Στόχους και τις Αξίες τους. Στο τέλος του διημέρου, κάθε συμμετέχουσα οργάνωση/ομάδα θα έχει δουλέψει τα δικά της vision-mission-goals-objectives. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 12 Ιουνίου, 15.00-17.00
Λογιστικά και φοροτεχνικά ζητήματα ΜΚΟ

Ποια η φορολογία των εταιριών με μη κερδοσκοπικό σκοπό; Τι πρέπει να προσέχω στην τήρηση βιβλίων; Τι απαιτήσεις έχει η οικονομική διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων; Λογιστική και φοροτεχνική υποστήριξη για τον μη κερδοσκοπικό τομέα από την Quantum Business & IT Solutions. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη 16 Ιουνίου, 15.00 – 17.00
Συνεδρίες συμβουλευτικής σε νομικά ζητήματα

Οι συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου Σταματόπουλος-Ευτυχίδου προσφέρουν συνεδρίες νομικής συμβουλευτικής, στο πλαίσιο υπηρεσιών δωρεάν συμβουλευτικής που παρέχεται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο