Nordic Urban Lab – Athens 2020 – 2021: ένα φόρουμ για τον πολιτισμό στις πόλεις

Nordic Urban Lab – Athens 2020 – 2021: ένα φόρουμ για τον πολιτισμό στις πόλεις

Από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου, η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο του διαλόγου για τον ρόλο της τέχνης και του πολιτισμού στον αστικό δημόσιο χώρο.

Από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου, η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο του διαλόγου για τον ρόλο της τέχνης και του πολιτισμού στον αστικό δημόσιο χώρο.

Το Nordic Urban Lab εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στη Δανία για να συστηθεί ως μια πλατφόρμα για καλλιτέχνες και σχεδιαστές που εργάζονται στον δημόσιο χώρο, αρχιτέκτονες και πολεοδόμους που ενδιαφέρονται για εναλλακτικές προσεγγίσεις στην αστική ανάπτυξη, ερευνητές, ακτιβιστές και εκπροσώπους κοινοτήτων. Στόχος του είναι να καλλιεργήσει έναν διατομεακό διάλογο γύρω από τον ρόλο της τέχνης και του πολιτισμού στο αστικό περιβάλλον και να προτείνει λύσεις και πρακτικές που αναδεικνύουν τον πολιτισμό ως καταλύτη για τις αστικές κοινότητες.

Η 4η διοργάνωση του Nordic Urban Lab πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα και μάλιστα σε δύο σκέλη, εξαιτίας των υφιστάμενων περιορισμών στις διεθνείς μετακινήσεις. Το πρώτο σκέλος θα έχει τη μορφή online σεμιναρίων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 10 Οκτωβρίου και θα «εκπέμπονται» από ένα στούντιο που θα λειτουργήσει στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Οι εισηγητές του προέρχονται τόσο από τις Σκανδιναβικές χώρες όσο και από την Ελλάδα, και θα καλύψουν, μέσα από ομιλίες και πάνελ, τέσσερις θεματικές ενότητες: «Culture and Urbanism», «Cities and Citizenship», «Reviving Communities and Neighborhoods» και «Artistic Practices in Urban Context». Η Κυριακή 11 Οκτωβρίου θα είναι αφιερωμένη σε θεματικούς περιπάτους σε επιλεγμένες γειτονιές της Αθήνας, επιμελημένους από Έλληνες ξεναγούς.

Το Nordic Urban Lab – Athens 2020 – 2021 πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αρκεί να στείλετε ένα email στο nulathens2020@gmail.com αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και e-mail επικοινωνίας, την ιδιότητά σας, τον οργανισμό ή εταιρεία που εκπροσωπείτε και τις συνεδρίες στις οποίες επιθυμείτε να συμμετάσχετε.

Το Nordic Urban Lab Athens διοργανώνεται από την HeterArt σε συνεργασία με το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, το συνΑθηνά, τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, την πλατφόρμα KROMA και το Athens Digital Lab, με την υποστήριξη του Nordic Culture Fund, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων και των Πρεσβειών των Σκανδιναβικών Χωρών στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Nordic Urban Lab της Αθήνας εδώ

(Το δεύτερο σκέλος του Nordic Urban Lab – Athens 2020 – 2021 προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2021)

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο