H πρωτοβουλία εθελοντών Refugees Welcome GR στο facebook χαρτογραφεί τα σημεία συλλογής ειδών για τους πρόσφυγες.

H πρωτοβουλία εθελοντών Refugees Welcome GR στο facebook χαρτογραφεί τα σημεία συλλογής ειδών για τους πρόσφυγες.

Καλύπτοντας ένα κενό στην ενημέρωση των πολιτών, η εθελοντική πρωτοβουλία εθελοντών Refugees Welcome GR στο facebook προβαίνει σε συστηματική καταγραφή των διαθέσιμων πληροφοριών, έτσι ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματικά η σύνδεση των υπαρκτών αναγκών με την διάθεση των πολιτών για προσφορά.

Τους τελευταίους μήνες οι αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας έχουν ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των πολιτών, οι οποίοι σπεύδουν να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, συχνά από το υστέρημά τους, με σκοπό την ανακούφιση και την ενίσχυση των ανθρώπων που την χρειάζονται ακόμα περισσότερο. Συχνά όμως οι πολίτες δεν γνωρίζουν πού χρειάζεται να απευθυνθούν για να προσφέρουν τα είδη που, προσωρινά, θα διευκολύνουν την παραμονή των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας. Καλύπτοντας αυτό το κενό στην ενημέρωση των πολιτών, η εθελοντική πρωτοβουλία εθελοντών Refugees Welcome GR στο facebook προβαίνει σε συστηματική καταγραφή των διαθέσιμων πληροφοριών, έτσι ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματικά η σύνδεση των υπαρκτών αναγκών με την διάθεση των πολιτών για προσφορά.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει και φιλτράρει τις εκκλήσεις για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα καθώς και προσκλήσεις για εθελοντές και, στη συνέχεια, αναρτά αυτές τις πληροφορίες σε έναν πανελλαδικό (και κυπριακό) χάρτη με τα σχετικά σημεία. Έτσι μπορεί ο καθένας, ανάλογα με το τι μπορεί να προσφέρει και σε ποια περιοχή βρίσκεται, να εντοπίσει τις δομές ή ακόμα και τις άτυπες ομάδες που μπορούν να αξιοποιήσουν την προσφορά του. Η διαδικασία χαρτογράφησης ανανεώνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα ο χάρτης να είναι ενημερωμένος σύμφωνα με τις υπαρκτές ανάγκες του πληθυσμού που τελεί σε καθεστώς προσωρινότητας στην χώρα μας.

Επιπλέον, μέσω τις σελίδας της πρωτοβουλίας εθελοντών Refugees Welcome GR στο facebook, πραγματοποιείται επικοινωνία με εθελοντές και μέλη οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα κομβικά σημεία της διαδρομής των προσφύγων, εντοπίζονται και αναδεικνύονται οι καλές πρακτικές και άλλες σχετικές ειδήσεις που ευαισθητοποιούν για το προσφυγικό ζήτημα, ενώ, τέλος, υποστηρίζονται άτομα και άτυπες πρωτοβουλίες από περιοχές της Ελλάδας και από το εξωτερικό που αναζητούν τρόπους να βοηθήσουν. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η πρωτοβουλία εθελοντών Refugees Welcome GR στο facebook είναι διαφορετική και ανεξάρτητη από την πρωτοβουλία Refugees Welcome Ελλάδα (www.refugees-welcome.gr), η οποία διευκολύνει την αξιοπρεπή παραμονή των προσφύγων στη χώρα μας μέσω της προώθησης της συμβίωσης και της συγκατοίκησης. O πανελλαδικός (και κυπριακός) χάρτης σημείων συλλογής ειδών για τους πρόσφυγες βρίσκεται εδώ.

Για να μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία εθελοντών Refugees Welcome GR στο facebook ακολουθήστε αυτό το link.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο