Athens Democracy Forum: Ανοιχτό σε όλους και ψηφιακό

Athens Democracy Forum: Ανοιχτό σε όλους και ψηφιακό

Από τις 30/9 έως τις 2/10 η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο της συζήτησης για τις σύγχρονες προκλήσεις της δημοκρατίας.

Από τις 30/9 έως τις 2/10 η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο της συζήτησης για τις σύγχρονες προκλήσεις της δημοκρατίας.

Θα είναι καταλύτης η πανδημία για τη Δημοκρατία; Τι συνέβη με τη Δημοκρατία και τον λοιμό στην αρχαία Αθήνα; Μπορεί η τεχνολογία να στηρίξει και να ενδυναμώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς; Πόσο και πώς επηρεάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από τις «πανδημίες» της εποχής μας (κλιματική αλλαγή, μετανάστευση, COVID-19); Αυτά είναι μονάχα μερικά από τα ζητήματα που θέτει το φετινό Athens Democracy Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 30/9 έως τις 2/10.

To Athens Democracy Forum, η διεθνής διοργάνωση που συστήθηκε για πρώτη φορά το 2013 με πρωτοβουλία των New York Times, επανέρχεται φέτος με ψηφιακή μορφή, όπως άλλωστε επιβάλλουν και τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. Ταυτόχρονα, γίνεται ελεύθερη σε όλους η παρακολούθηση των εργασιών του Forum, με απαραίτητη εγγραφή εδώ.

Με θέμα «The New Abnormal: Reimagining Democracy», το Athens Democracy Forum, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιούνται στα αγγλικά, προσκαλεί ηγέτες από την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις, την κοινωνία πολιτών και τον μη κερδοσκοπικό τομέα για να διερευνήσουν πραγματικές λύσεις στα πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η δημοκρατία. Σήμερα, με την πανδημία COVID-19 να πλήττει την ανθρωπότητα και τις κοινωνίες, οι επιθέσεις προς τη Δημοκρατία έχουν γίνει ακόμη πιο ισχυρές και οι εκκλήσεις για επανεφεύρεση της δημοκρατίας είναι πιο επείγουσες από ποτέ. Οι εργασίες του Forum επιδιώκουν να παράξουν αποτελέσματα για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας μέσα από την καλύτερη διακυβέρνηση και την πιο ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Το Athens Democracy Forum διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation, με την υποστήριξη των The New York Times, του Δήμου Αθηναίων, του Ταμείου για τη Δημοκρατία των Ηνωμένων Εθνών, και την Καθημερινή.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Athens Democracy Forum εδώ.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Athens Democracy Forum εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο