Arsinoe: open call για  την καταγραφή της βιοποικιλότητας στην Αθήνα

Arsinoe: open call για την καταγραφή της βιοποικιλότητας στην Αθήνα

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ARSINOE προσκαλεί όλους εμάς, τους πολίτες να συμμετάσχουμε στη συλλογή παρατηρήσεων πανίδας (όπως πτηνών, ερπετών, εντόμων) στην Μητροπολιτική
Αθήνα με στόχο την καταγραφή της βιοποικιλότητας στην περιοχή μας.
Οι παρατηρήσεις αυτές θα συλλέγονται ψηφιακά μέσω κατάλληλης εφαρμογής (app) στο κινητό μας και θα διαμοιράζονται με όλους τους συμμετέχοντες σε διαδικτυακή πλατφόρμα, δημιουργώντας έτσι μια κοινότητα ευαισθητοποιημένων πολιτών-ερευνητών σε θέματα φυσικού τοπίου και περιβάλλοντος στην πόλη μας.
Με τη συμμετοχή μας στην καταγραφή και το διαμοιρασμό των παρατηρήσεών μας, συμβάλλουμε στη δημιουργία βάσης δεδομένων για τους ερευνητές που μελετούν την αστική βιοποικιλότητα και εργάζονται για την προστασία της από τον αντίκτυπο της ανθρωπογενούς δραστηριότητας.
Σύντομα θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την εφαρμογή (app) καθώς και οδηγίες για τη συμμετοχή μας στην σημαντική αυτή προσπάθεια, που θα αξιοποιηθεί για την επιστροφή της φύσης στην πόλη μας!

To ARSINOE είναι ένα ευρωπαϊκό έργο HORIZON 2020 με τίτλο “Κλιματικά ανθεκτικές περιοχές μέσω ολιστικών λύσεων και καινοτομιών”, που μελετά μεταξύ άλλων περιοχών της Ευρώπης, τη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθήνας, ΕΑΤΑ που είναι και εταίρος του έργου.

Συντονίστρια του έργου: Καθηγήτρια Χρυσή Λασπίδου, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Για περισσότερες πληροφορίες: arsinoe-project.eu ή επικοινωνήστε με την κα. Σοφία Παπαγεωργίου, Επιστημονική Υπεύθυνη για την ΕΑΤΑ Α.Ε. (SPapageorgiou@developathens.gr) 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο