3ος Ποδηλατικός γύρος Αχαρνών

3ος Ποδηλατικός γύρος Αχαρνών

Στις 18 Ιουνίου 2014, ημέρα Τετάρτη διοργανώνεται από το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ  ο 3ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, στον οποίο σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε.

Στις 18 Ιουνίου 2014, ημέρα Τετάρτη διοργανώνεται από το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ  ο 3ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, στον οποίο σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε. Η εκκίνηση  θα γίνει στις 17:00  από το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη με ενδιάμεσες στάσεις στα σημαντικότερα μνημεία των Αχαρνών  και ο τερματισμός  στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών. Η ποδηλατική διαδρομή θα συνδέσει τα θέατρα των δύο μεγαλυτέρων δήμων της Αττικής κατά την κλασική περίοδο της αρχαιότητας, Αθηνών και Αχαρνών. Η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών  είναι επιτακτική, ειδικά στην παρούσα περίοδο, κατά την οποία οι δυσχερείς οικονομικά συνθήκες έχουν αναστείλει τις διαδικασίες πλήρους αποκάλυψης του θεάτρου. Η δράση  αυτή, επικουρείται  από την Εθνική Λυρική Σκηνή, που, μαζί με την παρουσία σας, θα ξαναζωντανεύσει μουσικά τον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου στις 20:30. Οι  πολιτιστικοί φορείς των Αχαρνών θα είναι παρόντες  στον τερματισμό στην οδό Αρχαίου Θεάτρου, για να σας υποδεχθούν, να σας γνωρίσουν τους στόχους και το έργο τους και να απολαύσουμε όλοι μαζί , ποδηλάτες και μη ,  τη συναυλία της Λυρικής. Στην εκδήλωση αυτή  συμμετέχουν: Εθνική Λυρική Σκηνή Σωματείο ΔΙΑΖΩΜA MONUMENTA EOΣ Αχαρνών Π.Ε.Π.Α Acharnairide Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων Ι.Λ.Ε.Α Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών και οι πολιτιστικοί φορείς των Αχαρνών Υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών.
Η  ποδηλατική – αρχαιολογική- πολιτιστική διαδρομή και οι όροι συμμετοχής  έχουν  ως εξής :
Εκκίνηση :Αρχαίο Θέατρο Διονύσου (οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα) (5.00 μ.μ.)
1η Στάση: Αχαρνικής Πύλες- Αχαρνική οδός  (Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα)
2η Στάση: Θολωτός Τάφος Αχαρνών (Κόκκινος Μύλος , οδός Φιλαδελφείας, Αχαρνές)
3η Στάση: Τύμβος του Σοφοκλή (Βαρυμπόμπη, Αχαρνές)  
Τερματισμός : Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών (οδός Αρχαίο Θεάτρου –πρώην Σαλαμίνος- Αχαρνές) (8.30μ.μ.)  
Συναυλία Εθνικής Λυρικής Σκηνής (8.30 μμ)

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει συνοδεία Τροχαίας , διασώστης, τεχνική υποστήριξη και βαν μεταφοράς ποδηλάτων. Για να μπορείτε να συμμετέχετε στον 3ο ποδηλατικό – αρχαιολογικό γύρο Αχαρνών  θα πρέπει να: Είστε ενήλικος η ανήλικος με συνοδό-κηδεμόνα. Έχετε επίγνωση των πράξεών σας για τις οποίες είστε υπεύθυνοι σε όλη την διάρκεια που πραγματοποιείται ο 3ος ποδηλατικός-αρχαιολογικός  γύρος. Κάθε ένας που συμμετέχει είναι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της δραστηριότητας σε θέματα ασφάλειας και συμπεριφοράς. Δεν προσπερνάμε τον οδηγό και ακολουθούμε πιστά τις υποδείξεις ή συστάσεις των διοργανωτών. Είναι απαραίτητα και επιβάλλονται φώτα εμπρός πίσω ή γιλέκο φωσφοριζέ δεν θα μπορείτε να συμμετέχετε χωρίς αυτά, είναι θέμα ασφάλειας ατομικό και ομαδικό. Ευθύνη των διαχειριστών δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Oκάθε ένας έχει την πλήρη ευθύνη του εαυτού του χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι σε περιπτώσεις τεχνικών προβλημάτων αλλά και τραυματισμών δεν θα υπάρξει η υποστήριξη όταν αυτό είναι εφικτό .Είμαστε όλοι μια ομάδα και θα παραμείνουμε έτσι μέχρι και την λήξη της εκδήλωσης. Επιπλέον σημαίνει ότι γνωρίζει τις απαιτήσεις της όποιας επικινδυνότητας που μπορεί να προκύψει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του αλλά αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η ποδηλατοβόλτα καθώς και την ευθύνη για την ασφάλεια του και παραιτείται από κάθε απαίτηση κατά των διαχειριστών – διοργανωτών  του 3ου ποδηλατικού αρχαιολογικού γύρου Αχαρνών και η συμμετοχή  σας σε αυτόν σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής αλλά και των παρακάτω κανόνων ποδηλατικής συμπεριφοράς.

Κανόνες συμπεριφοράς ποδηλατών
1. Δεν προσπερνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή και τους οδηγούς στο ποδηλατικό κομβόι, ώστε να διατηρείται σταθερή ταχύτητα της πορείας, και συντονιζόμαστε στον ρυθμό που μας δίνουν ώστε να κινούμαστε ομαδικά και με ασφάλεια.
2. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε κενά με τον μπροστινό μας ακολουθώντας σταθερή ταχύτητα (έτσι αποφεύγουμε τα αυτοκίνητα που μπαίνουν σφήνα).
3. Βοηθάμε στο κλείσιμο των δρόμων στις διασταυρώσεις και στα φανάρια για να μην δημιουργηθούν ατυχήματα.
4. Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας! Πάμε με αρκετά χαλαρή ταχύτητα για να απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή.
5. Σεβόμαστε τους οδηγούς και τους πεζούς και δεν δημιουργούμε λεκτικές συγκρούσεις μαζί τους.
6. Πεταλάρουμε πάντα με προσοχή αποφεύγοντας τους ελιγμούς και τα απότομα φρεναρίσματα για να μην έχουμε ατυχήματα!
7. Τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και γνωρίζουμε τους κανόνες του.
8. Η διαδρομή (όχι ο προορισμός) ενδέχεται να έχει μικρές αλλαγές ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.  

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο