2 χρόνια Δημοτική Αγορά Κυψέλης με διήμερο δράσεων

2 χρόνια Δημοτική Αγορά Κυψέλης με διήμερο δράσεων

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου η Δημοτική Αγορά Κυψέλης γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας της.

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου η Δημοτική Αγορά Κυψέλης γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας της.

Φέτος συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που το Impact Hub Athens ανέλαβε τη διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και σας προσκαλεί το να γιορτάσετε μαζί του με μια πλούσια ατζέντα δράσεων με pop up καταστήματα, παραστάσεις, πολλή μουσική, εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια και γεύση, στις 7 & 8 Νοεμβρίου 2020.

Αυτή η επέτειος αποτελεί την πλέον κατάλληλη αφορμή για να γίνει ένας απολογισμός του σημαντικού κοινωνικού αντικτύπου της λειτουργίας της Αγοράς, των παραγωγών, των φεστιβάλ και των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν. Και όλα αυτά μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα για τις 7 & 8 Νοεμβρίου δίνει μία μικρή γεύση των όσων έχουν γίνει αυτά τα χρόνια αλλά και νέες ιδέες για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ:

Σάββατο 7 Νοεμβρίου, 2020

12.00 – 12.40 “Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω” – Ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά 5-9 ετών, Φεστιβάλ Αθηνών
11.00 – 20.00 “Διαδραστική εγκατάσταση “Ο τοίχος που χάνεται”, Goethe-Institut
11.00 – 13.00 Ουτοπία στην πόλη μου (Εργαστήριο) – Goethe Institut (περισσότερα εδώ)
19.00 – 19.30 Paint the Change, Impact Hub Athens
18:00 – 19:00 Εγκαίνια Έκθεσης – Gallery 13m2 Μαργαρίτα
18:00 – 20.00 DJ Set

Κυριακή 8 Νοεμβρίου, 2020

11.00 – 20.00 Σούπερ Κυψέλη – Μία Κυριακή για σούπερ Αγορές με pop up καταστήματα στην Αγορά (περισσότερα εδώ) + New Store Opening
11.00 – 13.00 Καρτ Ποστάλ & Αφίσες (Εργαστήριο), Goethe Institut (περισσότερα εδώ)
11.00 – 19.00 Διαδραστικό Εργαστήριο, “Ο τοίχος που χάνεται”, Goethe-Institut (“Τόση ανακούφιση, να έχεις μια γλώσσα με τις σωστές λέξεις!”)

Το πρόγραμμα των δράσεων ή τρόπος υλοποίησης των δράσεων ενδέχεται να τροποποιηθούν.

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανακαινίστηκε από τον δήμο Αθηναίων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Στη συνέχεια, σχεδιάζοντας μέσω του συνΑθηνά μια ανοιχτή διαδικασία για την ενεργό εμπλοκή των πολιτών στη διαχείριση του κτιρίου, ο δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε το Μάιο του 2015 ανοιχτή διαβούλευση, ώστε να εκφραστεί το όραμα για την Αγορά από τους ίδιους τους κατοίκους. Με βάση τα αποτελέσματα ο δήμος προσκάλεσε φορείς της κοινωνίας πολιτών να σχεδιάσουν προτάσεις για τη λειτουργία της Αγοράς –με την προϋπόθεση να είναι οικονομικά βιώσιμο όσο και κοινωνικά επω-φελές. Το Impact Hub Athens, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει διεθνή εμπειρία στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, προκρίθηκε ως ο φορέας που αναλαμβάνει τη διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Η νέα μορφή λειτουργίας της Αγοράς αποτελεί ένα καινοτόμο και πρό-τυπο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό́, την εκπαίδευση, την κοινωνική́ καινοτομία, την επι-χειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η λειτουργία της Αγοράς ελέγχεται από́ άμισθη επιτροπή́ παρακολούθησης που ορίζει ο Δήμος. Το νέο αυτό μοντέλο συν-διαχείρισης, εφαρ-μόζεται για πρώτη φορά́ σε δημόσιο κτίριο και είναι μη κερδοσκοπικού́ χαρακτήρα.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο