Χωρίς πάνελ: Διάλογος με τους Ενεργούς Πολίτες για το Μέλλον της Ευρώπης

Χωρίς πάνελ: Διάλογος με τους Ενεργούς Πολίτες για το Μέλλον της Ευρώπης

Στις 19/6 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, ενεργοί πολίτες από την Αθήνα και την Ευρώπη συζήτησαν για το μέλλον της Ευρώπης διατυπώνοντας προτάσεις και λύσεις.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Reflecting on Europe” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, 86 πόλεις της Ευρώπης διοργανώνουν συζητήσεις με στόχο τη συγκομιδή των προβληματισμών και των ιδεών των πολιτών για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλαμβάνοντας κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της αντίστοιχης διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στις 19/6 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, το συνΑθηνά επέλεξε μια πιο συμμετοχική και διαδραστική μορφή συζήτησης.

Συγκεκριμένα έδωσε τη δυνατότητα σε 11 συλλογικότητες και πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών της Αθήνας και της Ευρώπης να παρουσιάσουν τη δράση τους ενώ, αφαιρώντας το πάνελ από το πρωτόκολλο της συζήτησης, προσκάλεσε τους πολιτικούς (ανάμεσά τους ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Markku Markkula και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης) να συνομιλήσουν επί ίσοις όροις με τους πολίτες.

Ύστερα από μια διαδικασία χαρτογράφησης των σημαντικότερων εμποδίων που δυσχεραίνουν την δυνατότητα της ευρωπαϊκής ένωσης να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών της, αναδείχτηκαν και προτάσεις για λύσεις όπως η ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η καλύτερη διασύνδεση των διαφορετικών επιπέδων διακυβέρνησης, και η διευκόλυνση της επικοινωνίας ανάμεσα στους πολίτες και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο τον απολογισμό των αποτελεσμάτων της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο