«Χελιδονίσματα»: Υποδεχόμαστε τα χελιδόνια στα Κάτω Πατήσια

«Χελιδονίσματα»: Υποδεχόμαστε τα χελιδόνια στα Κάτω Πατήσια

Την Κυριακή 9 Απριλίου στις 11:00 στο γήπεδο “Μπάλα_Πατήσια” μαθαίνουμε για τα χελιδόνια και φτιάχνουμε τις φωλιές τους. Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές. Τα παιδιά και οι γονείς θα μάθουν  πώς κατασκευάζονται οι φωλιές, θα τις φτιάξουν οι ίδιοι,  στη συνέχεια θα τις πάρουν μαζί τους και αφού στεγνώσουν, θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες φιλόξενες κατοικίες.

 

 

 

Ποιος ανέλαβε την όμορφη αυτή πρωτοβουλία;

Τέσσερις ενεργοί πολίτες της Αθήνας με μεγάλη εθελοντική και κοινωνική δράση αποφάσισαν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην υποστήριξη της βελτίωσης των softskills (των δεξιοτήτων και ικανοτήτων) των παιδιών και εφήβων της γειτονιάς των Κάτω Πατησίων όπου από τις αρχές του 2021 βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μικρό θαύμα κοινωνικής ειρηνικής συνύπαρξης, σεβασμού της διαφορετικότητας και κοινωνικής ένταξης μεταναστών. Με βάση το μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής Κάτω Πατησίων «Μπάλα_Πατήσια» οργανώνουν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, πολιτισμού και αθλητισμού για τα παιδιά και τους εφήβους κυρίως, δράσεις οι οποίες επηρεάζουν και τους γονείς και τη γειτονιά συνολικά.

Η δράση «Χελιδονίσματα» υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την υποστήριξη του ΣυνΑθηνά.  

Διεύθυνση: Γήπεδο “Μπάλα_ Πατήσια”, Σαμαρά & Καμπούρογλου, Κάτω Πατήσια

Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.facebook.com/SCIHellas

https://www.facebook.com/umojaenosi

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο