Το συνΑθηνά συμμετέχει στο συνέδριο «Οι Διασπορές σε Διάλογο»

Το συνΑθηνά συμμετέχει στο συνέδριο «Οι Διασπορές σε Διάλογο»

Μέσα από το συζήτηση “Αστικός Αυτοσχεδιασμός: Οι πολίτες απαντούν στις προκλήσεις της προσφυγικής κρίσης” την Κυριακή 9/10, στις 11.45 π.μ. στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Το ερώτημα εαν υπάρχει θέση για βασισμένες στην τέχνη πρακτικές για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης βρίσκεται στο επίκεντρο του συνεδρίου Diasporas In Dialogue το οποίο πραγματοποιείται στις 8 και 9 Οκτωβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Μέσα από διαλέξεις, ομιλίες, συζητήσεις και άλλες δράσεις, επιχειρείται ο παραλληλισμός της αυτοσχεδιαστικής πρακτικής στην τέχνη με την άμεση αντίδραση διαφόρων παραγόντων στις πιεστικές προκλήσεις που γεννά το προσφυγικό ζήτημα.

Το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων χαρτογραφεί δυναμικά τις νέες λύσεις των πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις προκλήσεις της προσφυγικής κρίσης και παρουσιάζει ένα μηχανισμό ενσωμάτωσης των καλών πρακτικών της κοινωνίας των πολιτών με σκοπό την αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στη συζήτηση με τίτλο “Αστικός Αυτοσχεδιασμός: Οι πολίτες απαντούν στις προκλήσεις της προσφυγικής κρίσης” συμμετέχουν εκπρόσωποι ομάδων πολιτών και πρωτοβουλιών της πόλης που αναπτύσσουν δράση αυτοσχεδιάζοντας το δρόμο τους προς την αλληλεγγύη.

Συμμετέχουν:
Ιωάννα Θεοδώρου (Campfire Innovation)
Βαρβάρα Παπαδοπούλου (ακτιβίστρια, εικαστικός)
Παναγιώτης Τζαννετάκης (Khora Community Centre),
Λήδα Τσενέ (Impact Hub),
Φάνης Κόλλιας & Khan Yousafzai (Solomon)

Συντονισμός:
Αμαλία Ζέπου, Αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Κυριακή 9/10, στις 11.45 π.μ., είσοδος ελεύθερη
Ολόκληρο το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ
φωτογραφία: Σωκράτης Μπαλταγιάννης

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο