Τι έκαναν οι πολίτες αυτό το καλοκαίρι; | Ιούνιος Αύγουστος 2015

Τι έκαναν οι πολίτες αυτό το καλοκαίρι; | Ιούνιος Αύγουστος 2015

Ένα καλοκαίρι φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του και ετοιμαζόμαστε για ένα δυναμικό και δημιουργικό φθινόπωρο! Λίγο πριν ξεκινήσουμε όμως σας παρουσιάζουμε στιγμιότυπα από δράσεις πολιτών που οργανώθηκαν στην Αθήνα τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ένα καλοκαίρι φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του και ετοιμαζόμαστε για ένα δυναμικό και δημιουργικό φθινόπωρο! Λίγο πριν ξεκινήσουμε όμως σας παρουσιάζουμε στιγμιότυπα από δράσεις πολιτών που οργανώθηκαν στην Αθήνα τους τελευταίους τρεις μήνες. Από τον εορτασμό των δύο χρόνων του συνΑθηνά μέχρι τις δράσεις αλληλεγγύης, οι πολίτες της Αθήνας ήταν παρόντες και αυτό το καλοκαίρι!

1. Την Παρασκευή 31/7 το Food Truck, το Free Thinking Zone, το Give the Kids και η Ashoka με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής διοργάνωσαν μια μοναδική γιορτή στον Πεδίον του Άρεως όπου άνθρωποι δοκίμασαν γκεζλεμέδες και άκουσαν μουσική από Αφγανικά συγκροτήματα ενώ για κάθε γεύμα που αγοράστηκε, άλλο ένα μοιράστηκε στους πρόσφυγες. Και κάπως έτσι, αποδείξαμε ότι είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου!

2. Εθελοντές του Emfasis Foundation, που έκλεισε φέτος το καλοκαίρι τα 2 χρόνια προσφοράς, μοίρασαν υλική και ηθική υποστήριξη και συμβουλευτική σε συμπολίτες μας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο από τη στέγη συνΑθηνά, στη Βαρβάκειο Πλατεία.

3. Τον Ιούνιο έκλεισε η δεύτερη φάση λειτουργίας της Στοάς των Εμπόρων. Στα Ίχνη Εμπόριου 2: Νέες Δημιουργικές Ανταλλακτικές Κυψέλες φιλοξενήθηκαν 11 ομάδες καλλιτεχνών και επαγγελματιών που διοργάνωσαν εργαστήρια και εκδηλώσεις ανοιχτά στο κοινό. Τα 10 καταστήματα, στο ισόγειο του μεγάρου του Ταμείου Ασφαλίσεως Εμπόρων χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματικά εργαστήρια παραγωγής (laboratories) και διερεύνησης νέων ιδεών ή ως εκθετήρια προβολής του έργου τους (showrooms).

4. Τον Ιούλιο γιορτάσαμε τα δύο χρόνια λειτουργίας του συνΑθηνά στην αναναιωμένη στέγη μας. Ήταν μια δημιουργική συνάντηση 24 ομάδων πολιτών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και δομών καινοτομίας & επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων που συμμετέχουν στην πλατφόρμα του συνΑθηνά.

5. Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, η Πλατεία Κλαυθμώνος γέμισε χαμόγελα, φυτέματα, χρώματα και μουσική: Περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες συμμετείχαν στα 10 βιωματικά εργαστήρια που οργάνωσαν η WWF – Καλύτερη Ζωή και η Οργάνωση Γη. Και έτσι γίναμε, έστω και για μέρα, «Κηπουροί στην πόλη» μας!

6. Toν Ιούλιο, τα παιδιά της διαπολιτισμικής χορωδίας και ομάδας κρουστών της POLYPHONICA πραγματοποίησαν την πρώτη τους συναυλία στο Μέγαρο της Μουσικής στις μπροστά σε ένα πολυπληθέστατο και θερμό ακροατήριο!

7. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως οι Γιατροί του Κόσμου και η Praksis προσέφεραν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και υλική υποστήριξη σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο σε ολόκληρη τη χώρα και αυτό το καλοκαίρι.

Ραντεβού την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου με νέες δράσεις! Η ομάδα του ΣυνΑθηνά    

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο