Συμπερίληψη και προστασία ατόμων με μεταναστευτικό υπόβαθρο: Η συμβολή των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Συμπερίληψη και προστασία ατόμων με μεταναστευτικό υπόβαθρο: Η συμβολή των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το ΚΜΟΠ σας καλεί να συζητήσουμε πώς η συμπερίληψη ατόμων με μεταναστευτικό υπόβαθρο μπορεί να ωφελήσει όλη την κοινωνία, στην εκδήλωση που διοργανώνει την 📅 Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, στις 17:30-21:00, στο 📍Σεράφειο (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα), με θέμα «Συμπερίληψη και προστασία ατόμων με μεταναστευτικό υπόβαθρο: Η συμβολή των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών».
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προεγγραφή.
✍🏾 Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ: https://bit.ly/3QJOHeW
👉Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: https://bit.ly/46kkRDy
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φέρει κοντά οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και επαγγελματίες του πεδίου ώστε να αναδειχθούν δράσεις που ενισχύουν την προστασία και τη συμπερίληψη μεταναστών και προσφύγων στην Ελληνική κοινωνία. Θα συμβάλει επίσης στο δημόσιο διάλογο υπέρ της ενδυνάμωσης μεταναστών και προσφύγων σε θεματικές όπως η εκπαίδευση, η απασχόληση, o αθλητισμός, ο πολιτισμός και οι τέχνες. Περαιτέρω θα διερευνηθούν οι ευκαιρίες αλλά και οι προκλήσεις που συναντούν στο δρόμο για κοινωνική συμπερίληψη. Στο ίδιο πλαίσιο, η εκδήλωση φιλοδοξεί να ενημερώσει το κοινό για τη σημασία και τα αμοιβαία οφέλη που μπορούν να προκύψουν από αυτή την διευρυμένη κοινωνική συμμετοχή.
Εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Ηρακλής Μοσκώφ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι από διάφορους οργανισμούς θα συζητήσουν σχετικά με τα εμπόδια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ειδικά τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας. Θα παρουσιαστούν επίσης δράσεις με στόχο την πρακτική συμπερίληψη μεταναστών και προσφύγων σε διάφορες κοινωνικές θεματικές.
Θα συμμετάσχουν: ACCMR: Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων | Actionaid Hellas | AntetoKounbros Academy | ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων | Γεύσεις της Δαμασκού – Zaatar | Γιατροί Χωρίς Σύνορα Ελλάδας | Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού |Έλιξ | El Sistema Greece ΜΕΤΑδραση | Ορίζοντες – Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής | Refugee Week GreeceThe Home Project
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης (Εφημερίδα των Συντακτών).
Aπό την έναρξη έως τη λήξη της εκδήλωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει, να αλληλεπιδράσει και να ενημερωθεί από εκπροσώπους οργανώσεων όπως: ActionAid Hellas, ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ΕΛΙΞ, Γεύσεις της Δαμασκού – Ζaatar, ΜΕΤΑδραση, Ορίζοντες, Solidarity Now, και Τhe Home Project σχετικά με τις δράσεις τους προς υποστήριξη μεταναστών και προσφύγων.
Οι ομιλίες θα γίνουν στα ελληνικά και ορισμένες στα αγγλικά.
ℹ️ Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο communication@kmop.org ή στο 2103637547.
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο