Σεμινάριο για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων, της Διαφορετικότητας και της Ένταξης στο εργασιακό περιβάλλον

Σεμινάριο για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων, της Διαφορετικότητας και της Ένταξης στο εργασιακό περιβάλλον

Η πρώτη εκπαίδευση διοργανώνεται για τη Διαφορετικότητα & την Ενσωμάτωση για τον Δημόσιο τομέα,  στις 8 Φεβρουαρίου 2024, στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΚΕΑΝ, Escape Athens, 3ης Σεπτεμβρίου 130, 10:00-13.00.

Το Σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων του έργου PROGEDI, για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων, της Διαφορετικότητας και της Ένταξης στο εργασιακό περιβάλλον, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικούς οργανισμούς, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν στελέχη που απασχολούνται σε φορείς δημοσίου για τους πυλώνες Διαφορετικότητας -όπως αυτοί προσδιορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Χάρτα Διαφορετικότητας- καθώς και για τις βασικές πρακτικές διαχείρισης Διαφορετικότητας και Ενσωμάτωσης, ώστε να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν πολιτικές ίσων ευκαιριών.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το σεμινάριο, διάρκειας 3 ωρών, θα υλοποιηθεί σε δύο μέρη.

Α ΜΕΡΟΣ:

Παρουσίαση του έργου PROGEDI, και των αποτελεσμάτων της έρευνας για τον εργασιακό κλάδο στην Ελλάδα (σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς)

Βασικοί πυλώνες της Διαφορετικότητας, όπως ορίζονται από την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσα από τη Χάρτα Διαφορετικότητας.

Πρακτικές Διαφορετικότητας και Ενσωμάτωσης στο χώρο εργασίας και βέλτιστες πρακτικές και πρωτοβουλίες του δημόσιου τομέα.

Β ΜΕΡΟΣ:

Πρακτική άσκηση για την κατανόηση πρακτικών Διαφορετικότητας και Ενσωμάτωσης στο εργασιακό περιβάλλον μέσα από βιωματικές ασκήσεις.

Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, περισσότερες από 250 εταιρίες και φορείς, με περισσότερους από 80,000 εργαζομένους, έχουν υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενσωματώνοντας στην καθημερινή τους λειτουργιά πρακτικές αποδοτικής ένταξης διαφορετικών εργαζομένων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το Ιδρυτικό Μέλος Όμιλο ΟΤΕ, τον ΑΒ Βασιλόπουλο, τη Eurolife FFH, την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Teleperformance Greece, Pfizer, Sanofi, EY, ERGO Ασφαλιστική, Coca Cola 3E, Qualco, Ελληνικός Χρυσός, JTI, Bayer, Hemmersbach, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Generation Y κ.α. Παράλληλα, τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές εταιρίες υποστηρίζουν εκτός του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Περιφέρεια Αττικής, ο ΣΕΒ, η ΚΕΔΕ, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ο Δήμος Αθηναίων κ.α.

Το σεμινάριο υλοποιείται με δωρεάν συμμετοχή.  

εγγραφείτε εδώ:

https://forms.office.com/e/yRX3PhKQHR

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο