Πρόσκληση: Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;

Πρόσκληση: Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;

Eκδήλωση για την Ψηφιακό Μετασχηματισμό στην Ευρώπη με θέμα “Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;” διοργανώνουν  την Τρίτη 23 Μαΐου 2023, στις 9:30, στο Higgs  η ΑΜΚΕ SciFΥ και ο οργανισμός ECAS. 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μέλη και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, κοινωνικούς επιστήμονες, επιστήμονες και ερευνητές στον τομέα της τεχνολογίας, επιχειρηματίες, επαγγελματίες στον τομέα της εκπαίδευσης, εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, δημόσιοι υπάλληλοι και κυρίως στους πολίτες που έχουν ενδιαφέρον για τη Ψηφιακή Μεταρρύθμιση. Όλοι αυτοί θα συζητήσουν προκειμένου να συν-δημιουργήσουν κατευθυντήριες γραμμές για έναν χωρίς αποκλεισμούς Ψηφιακό Μετασχηματισμό στην Ευρώπη. Η εκδήλωση, με τίτλο “Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;”, στοχεύει να αντιμετωπίσει τις κύριες προκλήσεις για την ένταξη σε πέντε τομείς: 

  • Ψηφιακή Δημοκρατία  
  • Ψηφιακή Οικονομία 
  • Ψηφιακές Διασφαλίσεις 
  • Ψηφιακά Δικαιώματα 
  • Ψηφιακή Εκπαίδευση

Αρχικά, ο Δρ. Γιώργος Γιαννακόπουλος, Ερευνητής Τεχνητής Νοημοσύνης, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” & Co-founder & CEO, SciFY, θα μας παρουσιάσει την κατάσταση της Ψηφιακής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα σήμερα.

Έπειτα, η Elisa Lironi, Programme Director – European Democracy της ECAS, θα μας μιλήσει για την Κοινωνία των Πολιτών και Ψηφιακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Η παρουσίαση θα γίνει στα Αγγλικά)

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδραστική ενότητα συζήτησης όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να συν-σχεδιάσουν τις πολιτικές για κάθε έναν από τους παραπάνω τομείς μέσω ζωντανής (ανώνυμης) ψηφοφορίας και ανοιχτών ερωτήσεων. Οι κατευθυντήριες γραμμές που θα συζητηθούν και θα συν-δημιουργηθούν έχουν διαμορφωθεί από συστάσεις που ελήφθησαν από 1200 μέλη της ΚτΠ. (Η συζήτηση θα γίνει στα Αγγλικά)

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια ενότητα δικτύωσης και ελαφρύ γεύμα.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ  

Κλείστε έγκαιρα το δωρεάν εισιτήριό σας εδώ

Η εκδηλωση με θέμα “Ψηφιακή Μεταρρύθμιση: Για λίγους ή για όλους;πραγματοποιείται την Τρίτη 23 Μαΐου 2023, στις 9:30,  στο HIGGS (Βίκτωρος Οὑγκώ 15, Αθήνα 104 37).

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο