Περιβαλλοντικές δραστηριότητες και μικρή πεζοπορία στον  Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας

Περιβαλλοντικές δραστηριότητες και μικρή πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας

Την Κυριακή 9/11/2014 το Fun Attikids παίρνει τα βουνά και σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας διοργανώνει περιβαλλοντικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους!

Την Κυριακή 9/11/2014 το Fun Attikids παίρνει τα βουνά και σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας διοργανώνει περιβαλλοντικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους!
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας μπορείτε να το δείτε εδώ:
09:15 – 09:30 π.μ.: Συνάντηση στο ισόγειο του τελεφερίκ, μπροστά από το Μικρό Μουσείο της Πάρνηθας στον εσωτερικό χώρο της εισόδου
09:30 – 10:00 π.μ.: Ανάβαση με το τελεφερίκ
10:00 – 10:40 π.μ.: Μετάβαση με τα λεωφορεία του Φορέα Διαχείρισης για δραστηριότητες γνωριμίας με το δάσος της Πάρνηθας: επίσκεψη σε έκταση με αναδασώσεις και αντιδιαβρωτικά έργα
10:40 – 11:00 π.μ.: Επίσκεψη φυτωρίου κεφαλληνιακής ελάτης, δεκατιανό
11:00 π.μ. – 12:30 μ.μ.: Περιβαλλοντικό μονοπάτι (διαρκεί 30′ με κανονικό περπάτημα αλλά στο πρόγραμμα θα γίνονται στάσεις)
12:30 – 1:30 μ.μ.: Άφιξη στον χώρο δασικής αναψυχής Μόλα, περιβαλλοντικές δραστηριότητες
1:30 – 3 μ.μ.: Ελεύθερος χρόνος για πικ νικ, βόλτες και παιχνίδια
3 – 3:30 μ.μ.: Αναχώρηση από τον χώρο δασικής αναψυχής Μόλα με τα λεωφορεία του Φορέα Διαχείρισης, επίσκεψη στο Πάρκο των Ψυχών (μπροστά από το κτίριο του παλιού σανατορίου της Πάρνηθας και μετέπειτα ξενοδοχείου “Ξενία”), άφιξη στο τελεφερίκ για κατάβαση και επιστροφή στο πάρκινγκ.

Στη δράση, που δεν έχει κόστος συμμετοχής, μπορούν να συμμετέχουν ως 30 ενήλικες και παιδιά, όσες είναι οι θέσεις των δύο μικρών λεωφορείων του Φορέα Διαχείρισης που θα μας μεταφέρουν από την κορυφή του τελεφερίκ ως τις τοποθεσίες των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων. Στο ισόγειο του τελεφερίκ (πάρκινγκ) η κάθε οικογένεια ή παρέα θα μεταβεί με δικό της μέσο, γιατί ο Φορέας Διαχείρισης δεν μεταφέρει παιδιά με τα λεωφορεία εκτός του δρυμού. Τα λεωφορεία θα μας παραλάβουν αφού ανέβουμε στην κορυφή του τελεφερίκ. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ελάχιστη ηλικία για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Εσείς μπορείτε να κρίνετε αν τα παιδιά σας αντέχουν να περπατήσουν, να παίξουν και να συμμετέχουν στις περιβαλλοντικές δραστηριότητες και ξεναγήσεις. Προτείνουμε, πάντως, τα παιδιά να μην είναι κάτω των 5 ετών. Σε όλο το πρόγραμμα συνοδεύουμε και συμμετέχουμε και οι ενήλικες, καθώς είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών μας.
Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μας μήνυμα στη σελίδα ή email στο funattikids@yahoo.gr, αναφέροντας ονοματεπώνυμο συνοδού/ών (μπορούν να έρθουν και οι δύο γονείς μίας οικογένειας) και ονοματεπώνυμο/ηλικία παιδιού/ών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μην ξεχάσετε να φοράτε άνετα και ζεστά ρούχα, άνετα παπούτσια (αθλητικά ή πεζοπορίας), να έχετε μαζί σας γυαλιά ηλίου, καπέλα ή σκούφους, γάντια, νερό, κολατσιό για τις ενδιάμεσες στάσεις και φαγητό για το πικ νικ το μεσημέρι. Αν ο καιρός δεν μας τα χαλάσει τελείως, θα περάσουμε εκπληκτικά και, κατά πάσα πιθανότητα, θα δούμε από κοντά κι ελάφια! Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Άννα Δερβένη, δασολόγο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, καθώς και τους υπόλοιπους εργαζομένους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για την προσφορά αυτής της δράσης. Σας περιμένουμε!

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο