Ολοκληρώνεται η 2η Εθελοντική Κατασκήνωση Νέων (Youth Camp) στον κινηματογράφο ΣΤΕΛΛΑ

Ολοκληρώνεται η 2η Εθελοντική Κατασκήνωση Νέων (Youth Camp) στον κινηματογράφο ΣΤΕΛΛΑ

Συμμετοχή, δημιουργικότητα, κοινωνική αλληλεγγύη, ανακύκλωση, ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και συνεργασία. Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που ακούστηκαν δυνατά στη διάρκεια της 2ης Εθελοντικής Κατασκήνωσης Νέων η πραγματοποιήθηκε και φέτος με την υποστήριξη του συνΑθηνά και ολοκληρώνεται σήμερα, 1 Απριλίου 2016 στις 7.30 μ.μ. με γιορτή που περιλαμβάνει έκθεση επίπλων, πολυπολιτισμικές γεύσεις και μουσική, στον δημοτικό κινηματογράφο ΣΤΕΛΛΑ.

Με μια γιορτή ολοκλήρωσης η οποία περιλαμβάνει έκθεση επίπλων, πολυπολιτισμικές γεύσεις και μουσική ολοκληρώνεται σήμερα, 1η Απριλίου,  στις 7.30 μ.μ., η 2η Εθελοντική Κατασκήνωση Νέων (Youth Camp) στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου ΣΤΕΛΛΑ. Πρόκειται για την εορταστική κατάληξη μιας σειράς δράσεων που ενέπλεξε δημιουργικά έμπειρους τεχνίτες, ερασιτέχνες, εμπειρικούς δημιουργούς, καθώς και εν δυνάμει επαγγελματίες (νέους που επιθυμούν να εκπαιδευτούν για ν’ αναπτύξουν μια επαγγελματική δεξιότητα και νέους που θ’ αξιοποιήσουν την εκπαίδευση για τη δημιουργική τους έκφραση), με επαγγελματίες διαφορετικών δεξιοτήτων, άτομα που χαίρουν αναγνώρισης και κοινής αποδοχής καθώς και την τοπική κοινότητα στο σύνολό της.

Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι ΜΚΟ Άρσις και Έλιξ μέσω του Κέντρου Υποστήριξης Νέων “Νέων Χώρα”. Για περίπου ένα μήνα, νέοι από την Αθήνα οι οποίοι ζουν σε συνθήκες που εμποδίζουν την ομαλή προσωπική ανάπτυξη και την πρόσβαση σε δημόσια αγαθά και ευκαιρίες κοινωνικής συμμετοχής, απασχολήθηκαν σε μια σειρά εργαστηρίων ανακατασκευής, δημιουργίας και διακόσμησης επίπλων και αντικειμένων με σκοπό την υποστήριξη ενός αριθμού νοικοκυριών που βάλλονται από την κρίση. Μαζί τους εργάστηκαν επίσης νέοι εθελοντές από 15 χώρες του κόσμου, δίνοντας πολυπολιτισμικό χαρακτήρα στις εργασίες.

Η επιτυχία της δράσης υπήρξε προϊόν ενός μεγάλου εύρους συνεργειών στις οποίες συμμετείχαν, εκτός ασφαλώς από τις συνδιοργανώτριες ΜΚΟ Άρσις και Έλιξ, δημιουργικές ομάδες και φορείς της πόλης, ομάδες ενεργών πολιτών οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κυψέλης καθώς και χορηγοί. Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που το Youth Camp οργανώνεται με την υποστήριξη του συνΑθηνά. Για τις ανάγκες του Youth Camp ή ομάδα του συνΑθηνά έφέρε τους διοργανωτές σε επαφή με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την παραχώρηση του χώρου του δημοτικού κινηματογράφου ΣΤΕΛΛΑ καθώς και ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα σχετικά με την επισκευή επίπλων και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις. Ταυτόχρονα προώθησε τις ανάγκες της διοργάνωσης σε υλικά και προς την εταιρεία ΒΙΒΕΧΡΩΜ, η οποία, στο πλαίσιο του προγράμματος της εταιρικής της ευθύνης, ανταποκρίθηκε θετικά μέσω χορηγίας χρωμάτων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν τόσο για την επισκευή των επίπλων όσο και για το βάψιμο των χώρων του δημοτικού κινηματογράφου ΣΤΕΛΛΑ.

Δημοτικός Κινηματογράφος ΣΤΕΛΛΑ, Τενέδου 34, Κυψέλη.

Μάθετε περισσότερα για το έργο των ΜΚΟ Άρσις εδώ και Έλιξ εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο