Οι Λόγοι πάνε Βιβλιοθήκες!

Οι Λόγοι πάνε Βιβλιοθήκες!

Ο Σύλλογος Ρητορικής «Λόγοι» διοργανώνει μια σειρά από αγώνες επιχειρηματολογίας (debate) σε 5 Δημοτικές Βιβλιοθήκες ανά την Αττική, από τα τέλη Νοέμβρη 2013 μέχρι τα τέλη Φλεβάρη 2014.

Έχεις βαρεθεί τις ανούσιες συζητήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα; Θέλεις να παρακολουθήσεις debate για αμφιλεγόμενα επίκαιρα ζητήματα; Σε δελεάζει να μάθεις να υποστηρίζεις τις απόψεις σου με επιχειρήματα; Οι «Λόγοι» πάνε… βιβλιοθήκες! Ο Σύλλογος Ρητορικής «Λόγοι» διοργανώνει μια σειρά από αγώνες επιχειρηματολογίας (debate) σε 5 Δημοτικές Βιβλιοθήκες ανά την Αττική, από τα τέλη Νοέμβρη 2013 μέχρι τα τέλη Φλεβάρη 2014. Στους αγώνες αυτούς κάθε φορά τίθεται ένα αμφιλεγόμενο και επίκαιρο θέμα και 4 ομάδες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν υπέρ ή κατά αυτού. Οι καλύτεροι ρήτορες αναδεικνύονται νικητές! Οι εκδηλώσεις αυτές είναι ανοιχτές στο κοινό και μπορεί να τις παρακολουθήσει ελεύθερα και δωρεάν οποιοσδήποτε. Για παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του Συλλόγου Ρητορικής «Λόγοι» και το debate, μπορείτε να ακολουθήσετε τους παρακάτω συνδέσμους: Τι είναι οι «Λόγοι»; Τι είναι το debate; Αν πάλι θα θέλατε να συμμετάσχετε ως ομιλητές στα debate, αρκεί να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Δεν έχει σημασία αν έχετε ξαναμιλήσει σε αγώνες επιχειρηματολογίας! Οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει το βήμα με την υποστήριξή μας, αρκεί να έχει όρεξη να εκθέσει τις ιδέες του στο κοινό! Φόρμα συμμετοχής στους αγώνες debate ως ομιλητής! Οι βιβλιοθήκες στις οποίες θα γίνουν τα debate είναι οι παρακάτω: Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Αθηναίων Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας Βιβλιοθήκη Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Χαλανδρίου Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

Πρόγραμμα
29/11: Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου «Για κανένα λόγο δεν πρέπει να διακόπτεται η λειτουργία του πανεπιστημίου»
13/12: Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου «Ο γάμος είναι ένας απαρχαιωμένος θεσμός»
13/12: Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Αθηναίων «Το Facebook πρέπει να καταργηθεί.»
20/12:Βιβλιοθήκη Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Χαλανδρίου  «Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική και τον κινηματογράφο»
27/12: Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Αθηναίων «Η δημοκρατία πρέπει να δίνει το λόγο ακόμη και στους αντιπάλους της.»
17/01:Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Ακόμη και στη σημερινή εποχή, οι χαρισματικοί ηγέτες μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα των κοινωνιών»
24/01: Βιβλιοθήκη Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Χαλανδρίου  «Μετά τα 18, οι  νέοι πρέπει να φεύγουν από το σπίτι τους  και να μην ενισχύονται οικονομικά από τους  δικούς τους»
7/01:Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Σε καιρούς κρίσης οι νέοι πρέπει να μεταναστεύουν»
14/02: Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης «Είναι ευθύνη της Δύσης να επιβάλλει τις  ανθρωπιστικές της αξίες στον υπόλοιπο κόσμο» 21/02:Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης «Η αφοσίωση στους φίλους είναι σημαντικότερη από την υπακοή στους νόμους» Oι αγώνες επιχειρηματολογίας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο