Οι δράσεις του START project για τον Οκτώβριο

Οι δράσεις του START project για τον Οκτώβριο

Με βάση το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, το START project διοργανώνει μαθήματα για την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων από τις 21 έως τις 30 Οκτωβρίου.

Με βάση το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, το START project διοργανώνει μαθήματα για την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων από τις 21 έως τις 30 Οκτωβρίου.

Θέλεις να χρησιμοποιείς το πρόγραμμα word; Θέλεις να μάθεις πώς γίνονται οι ψηφιακές συναλλαγές στο διαδίκτυο; Θέλεις να μάθεις προγραμματισμό χρησιμοποιώντας το Minecraft; Αυτά είναι μονάχα μερικά από τα αντικείμενα των μαθημάτων που υλοποιεί το START project μέσα από ένα δωρεάν πρόγραμμα μαθημάτων που απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους χρήστες, σε επιχειρήσεις αλλά και σε όσους θέλουν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κάποια από τα μαθήματα γίνονται online ενώ κάποια άλλα πραγματοποιούνται με τη φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Το START Project υλοποιείται από τη Socialinnov στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάδας. Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος λειτουργεί ως ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός κόμβος, ανοικτός για όλους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτεί η νέα ψηφιακή εποχή.

Η φιλοδοξία του προγράμματος είναι να δώσει ζωή στην τοπική κοινότητα και να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με την τεχνολογική εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα στοχεύει στη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και στην κοινωνική ένταξη ανθρώπων άνω των 50 ετών, δίνοντάς τους την δυνατότητα να εκπαιδευτούν στη χρήση υπολογιστών και ψηφιακών εργαλείων.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων αναλυτικά:

22/10, 16:00 – 18:00
Internet & Ασφάλεια σε Windows και Social Media (στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων)

23/10, 16:00 – 18:00

Εισαγωγή στο Excel – Online

26/10, 16:00 – 18:00

Εισαγωγή στο PowerPoint – Online

26/10, 16:00 – 18:00

Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με το Minecraft (στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων)

27/10, 16:00 – 18:00

WordPress: εργαλείο για τη διαχείριση μιας ιστοσελίδας (στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων)

29/10, 11:00 – 13:00

Ψηφιακές Συναλλαγές (στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων)

30/10, 16:00 – 18:00

Εισαγωγή στο Word – Online

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στην ιστοσελίδα του START project.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο