Νέα ζωή για τα παλιά παιχνίδια

Νέα ζωή για τα παλιά παιχνίδια

Το κατάστημα Replay Toys που βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης αναδεικνύει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την επαναχρησιμοποίηση παλιών παιχνιδιών.

Το κατάστημα Replay Toys που βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης αναδεικνύει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την επαναχρησιμοποίηση παλιών παιχνιδιών.

Το Replay Toys είναι η νέα άφιξη η οποία συμπληρώνει το παζλ της αγοράς κοινωνικής επιχειρηματικότητας που στεγάζεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Στα ράφια του θα βρεις ιδιαίτερα και ξεχωριστά παιχνίδια παλιότερων εποχών. Παιχνίδια που αγάπησαν οι μεγάλοι κι εξακολουθούν να μαγεύουν τους νεότερους. Όμως το Replay Toys είναι κάτι περισσότερο από ένα κατάστημα παλιών ή ακόμη και συλλεκτικών παιχνιδιών.

Η κεντρική ιδέα του, η οποία συνοψίζεται στην επαναχρησιμοποίηση παιχνιδιών, προτείνει ένα πιο ηθικό μοντέλο διαχείρισης και χρήσης των παιχνιδιών. Ένα μοντέλο από το οποίο προκύπτουν πολλαπλά οφέλη: για το περιβάλλον, για τη διαμόρφωση των καταναλωτικών μας συνηθειών, για τις ανθρώπινες σχέσεις. Αξιοποιώντας και επαναχρησιμοποιώντας παλιά παιχνίδια:

– Μειώνονται τα υλικά που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής/ χωματερές
– Μειώνονται το αποτύπωμα άνθρακα και οι δυνητικά επιβλαβείς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
– Καλλιεργείται η λογική της επαναχρησιμοποίησης και της κυκλικής οικονομίας ενάντια στην αλόγιστη κατανάλωση και τη σπατάλη πόρων.
– Έρχονται κοντά γενιές από πολύ-πολύ παλιά μέχρι σήμερα.
– Προωθούνται η εκπαιδευτική πλευρά των παιχνιδιών και η διαχρονική αισθητική τους. Τονίζεται η σημασία του παιχνιδιού ως βασική ανάγκη για μάθηση, συνεύρεση και δημιουργία.

Στο Replay Toys, λοιπόν, μπορείς να βρεις παιχνίδια που προάγουν και υπηρετούν όλες τις παραπάνω αξίες. To Replay Toys αγαπάει τις έντονες εικόνες και τη φαντασία που ενεργοποιούν-ξυπνούν τα παλαιότερα παιχνίδια. Δημιουργεί λοιπόν, έναν μοναδικό χώρο στον οποίο μπορείς να βρεις συγκεκριμένα παιχνίδια μιας άλλης εποχής που πλέον δεν κυκλοφορούν, αλλά και μερικά νέα προσεκτικά επιλεγμένα που σε περιμένουν να τα αποκτήσεις.

Στόχος του η επαναχρησιμοποίηση παιχνιδιών που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ξεχασμένα σε αποθήκες δίνοντας τους νέα ζωή και αξιοποιώντας τα για τον λόγο που κατασκευάστηκαν αρχικά: να προσφέρουν χαρά και ευχαρίστηση σε μικρούς και μεγάλους.

Όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια έχουν ελεγχθεί και απολυμανθεί από ειδικά μηχανήματα και δίνονται σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες.
Και αν βαρέθηκες τα παιχνίδια που ήδη διαθέτεις, το Replay Toys αναλαμβάνει να τα παραλάβει, να τα απολυμάνει και να τα αμπαλάρει για τον επόμενο χρήστη τους ή να τα συλλέξει και να τα προωθήσει σε φορείς που τα χρειάζονται.

Ακολούθησε το Replay Toys στο facebook.
Ακολούθησε το Replay Toys στο instagram.

www.replaytoys.gr

 

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο