Με την ψηφιακή εφαρμογή του Connect Your City, o εθελοντισμός γίνεται παιχνίδι

Με την ψηφιακή εφαρμογή του Connect Your City, o εθελοντισμός γίνεται παιχνίδι

Οι χρήστες της μπορούν να επιλέγουν εθελοντικές δράσεις και να επιβραβεύονται για τη συμμετοχή τους.

Οι χρήστες της μπορούν να επιλέγουν εθελοντικές δράσεις και να επιβραβεύονται για τη συμμετοχή τους.

Την ιδέα να φέρει τον εθελοντισμό πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή και στους νέους έκανε πραγματικότητα ο οργανισμός Connect Your City, μέσα από τη δημιουργία της ομώνυμης ψηφιακής εφαρμογής η οποία συνδέει τους χρήστες της με ευκαιρίες εθελοντισμού σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Αφού κατεβάσει την εφαρμογή, ο χρήστης δημιουργεί τον προσωπικό του λογαριασμό και στη συνέχεια αποκτά πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες δράσεις τις οποίες μπορεί να υλοποιήσει ή στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει. Οι δράσεις έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα ενδιαφέροντα μπορεί να έχει ένας νέος. Με την υλοποίηση των δράσεων, και αφού ο χρήστης της εφαρμογής στείλει φωτογραφία ή link από δημοσίευση στα social media ως αποδεικτικό στοιχείο, κερδίζονται πόντοι τους οποίους μπορεί κανείς να εξαργυρώσει σε οφέλη από τους συνεργαζόμενους φορείς.

Κάθε δράση που αναρτάται στο Connect Υour City app έχει τη μορφή πρόκλησης. Μεταξύ πολλών άλλων, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να δωρίσουν παιχνίδια που δεν χρειάζονται πια, να φωτογραφίσουν έργα street art, να μάθουν τη νοηματική γλώσσα, να προσφέρουν βοήθεια στα αδέσποτα ή να συμμετάσχουν σε δράσεις που αφορούν στη βοήθεια στο σπίτι, τη δεντροφύτευση και τον καθαρισμό παραλιών, την ανακύκλωση, την εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ικανότητες υπαίθρια live και αυτοσχέδιες performances, και μάλιστα, για τη διευκόλυνσή τους, μπορούν να επιλέγουν βλέποντας στον χάρτη, εκείνες οι οποίες βρίσκονται πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί με σκοπό οι παίκτες να έχουν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν σε τομείς όπως ο Αθλητισμός και η Ευεξία, ο Πολιτισμός και η Δημιουργία, η Νεανική Επιχειρηματικότητα και η Εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα επωφελούνται σε προσωπικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Η ανάπτυξη και η διαχείριση της εφαρμογής, που είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS και Android, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος World of Difference του ιδρύματος Vodafone, το έτος 2020.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο