Ιούλιος στο Social Dynamo με online εκπαιδευτικές δράσεις

Ιούλιος στο Social Dynamo με online εκπαιδευτικές δράσεις

Το πρόγραμμα των διαδικτυακών εργαστηρίων, σεμιναρίων και συνεδριών για τον Ιούλιο, μήνα αφιερωμένο στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

Το πρόγραμμα των διαδικτυακών εργαστηρίων, σεμιναρίων και συνεδριών για τον Ιούλιο, μήνα αφιερωμένο στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

Το Social Dynamo, η από κοινού πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του δήμου Αθηναίων να δημιουργήσουν έναν χώρο για την ενδυνάμωση, μάθηση και δικτύωση των φορέων και των άτυπων ομάδων της κοινωνίας πολιτών, συνεχίζει τις επιμορφωτικές του δράσεις. Το κέντρο βάρους των δράσεων του Ιουλίου αφορά κυρίως στη διαμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Οι επιμορφωτικές αυτές δράσεις πραγματοποιούνται με τη μορφή webinar ή τηλεδιάσκεψης.

Πέμπτη 9 Ιουλίου, 16:00 – 19:00
Σεμινάριο: Εθελοντισμός εξ αποστάσεως: από το περιθώριο στο κέντρο ενός εθελοντικού προγράμματος.

Στο σεμινάριο με εισηγητή τον Γεράσιμο Κουβαρά, γενικό διευθυντή της ActionAid, θα διαπραγματευτούμε το θέμα του εξ αποστάσεως εθελοντισμού και συγκεκριμένα τις ιδαιτερότητες, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που συνοδεύουν τη διοίκησή του. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Τρίτη 14 Ιουλίου, 15.00 – 18.00
Σεμινάριο: Επιχειρησιακές διαδικασίες και παρακολούθηση αποδοτικότητας ΜΚΟ

Ο Νικόλαος Πιτσούλης, Πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής «ΔΗΜΗΤΡΑ» Α.Ε., αναλύει τις απαραίτητες λειτουργίες και των διαδικασίες καθώς τις έννοιες της αποτελεσματικότητας, αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας των Μη Κυβερνητικών οργανώσεων. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πέμπτη 16 Ιουλίου, 15.00 – 18.00
Σεμινάριο: Διαχείριση Κινδύνου στη λειτουργία μιας ΜΚΟ. Κατανόηση του νέου κανονισμού GDPR στη λειτουργία μιας ΜΚΟ

Ο Νικόλαος Πιτσούλης, Πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής «ΔΗΜΗΤΡΑ» Α.Ε., βοηθά τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τους κινδύνους που υπάρχουν στη λειτουργία μιας ΜΚΟ και να μάθουν αποτελεσματικές μεθόδους ώστε να μετρούν αυτούς τους κινδύνους ώστε να τους αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά. Παράλληλα, αναλύει τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση μιας ΜΚΟ με τον Κανονισμό GDPR. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Τρίτη 21 Ιουλίου και Πέμπτη 23 Ιουλίου, 15.00 – 18.00
Σεμινάριο. Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και Μη κερδοσκοπικές οργανώσεις

Ο κύριος σκοπός της εκπαίδευσης είναι να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με βασικές αρχές διαχείρισης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού (που αφορούν τόσο εργαζόμενους όσο και εθελοντές) ενός ΜΚΟ και να τους εξοικειώσει με εργαλεία και πρακτικές με άμεση εφαρμογή. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Δευτέρα 27 Ιουλίου, 15.00 – 17.00
Συνεδρίες συμβουλευτικής σε νομικά ζητήματα

Οι συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου Σταματόπουλος-Ευτυχίδου προσφέρουν συνεδρίες νομικής συμβουλευτικής, στο πλαίσιο υπηρεσιών δωρεάν συμβουλευτικής που παρέχεται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο