Ιανουάριος στο Social Dynamo με online εκπαιδευτικές δράσεις

Ιανουάριος στο Social Dynamo με online εκπαιδευτικές δράσεις

To πρόγραμμα των διαδικτυακών σεμιναρίων και συνεδριών για τον Ιανουάριο, μήνα αφιερωμένο σε τεχνικές έρευνας και συνηγορίας.

To πρόγραμμα των διαδικτυακών σεμιναρίων και συνεδριών για τον Ιανουάριο, μήνα αφιερωμένο σε τεχνικές έρευνας και συνηγορίας.

Το Social Dynamo, η από κοινού πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του δήμου Αθηναίων να δημιουργήσουν έναν χώρο για την ενδυνάμωση, μάθηση και δικτύωση των φορέων και των άτυπων ομάδων της κοινωνίας πολιτών, συνεχίζει τις επιμορφωτικές του δράσεις. Το κέντρο βάρους των δράσεων του Ιανουαρίου αφορά κυρίως σε θέματα τεχνικών έρευνας και συνηγορίας για τον μη κερδοσκοπικό τομέα. Οι επιμορφωτικές αυτές δράσεις πραγματοποιούνται με τη μορφή τηλεδιάσκεψης.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, 14:00 – 18:00
Webinar: Δεξιότητες Έρευνας

 

Το webinar θα εισαγάγει τους συμμετέχοντες σε ερευνητικές δεξιότητες (research skills), απαραίτητες σε οργανώσεις για τον σχεδιασμό ερευνών στο πλαίσιο της δράσης τους (ενημέρωσης, συνηγορίας, εξεύρεσης πόρων κ.ά.). Θα αναλυθούν οι μέθοδοι έρευνας (research methods) και τα ερευνητικά εργαλεία (research tools) για την εκπόνηση ενός ερευνητικού έργου από ΜΚΟ. Επιπλέον, θα εξεταστεί σε τι διαφοροποιούνται οι έρευνες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο συμμαχιών, αλλά και πώς θα αποτελέσουν τα ερευνητικά ευρήματα τα συστατικά μίας επιτυχημένης εκστρατείας ενημέρωσης. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, 13.00 – 17.00
Webinar: Τεχνικές συνηγορίας (advocacy) για ΜΚΟ

H συστηματοποιημένη προσέγγιση σε ζητήματα συνηγορίας και διεργασιών γύρω από αυτά, όπως τα συναντάμε σε μια οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών, είναι το βασικό θέμα του webinar. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις για την προετοιμασία ενός σχέδιου συνηγορίας, που να υπηρετεί τους στόχους τους. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν πώς να επανεξετάσουν στρατηγικά τις συνεργασίες τους και τι απαιτείται για τη δημιουργία ενός σχεδίου συνηγορίας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, 13.00-17.00
Webinar: Χτίζοντας συνέργειες για αποτελεσματική συνηγορία

Το webinar παρουσιάζει πώς «χτίζονται» ευρύτερες συνέργειες μεταξύ οργανώσεων και συλλογικοτήτων μελετώντας διαφορετικές μορφές συνεργειών καθώς και παραδείγματα σημαντικών σημερινών συμμαχιών της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα. Στόχος είναι οι δράσεις συνηγορίας να γίνουν πιο αποτελεσματικές. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Εξατομικευμένες συνεδρίες συμβουλευτικής

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, 15.00 – 17.00
Λογιστικά και φορολογικά θέματα
Ποια η φορολογία των εταιριών με μη κερδοσκοπικό σκοπό; Τι πρέπει να προσέχω στην τήρηση βιβλίων; Τι απαιτήσεις έχει η οικονομική διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων; Λογιστική και φοροτεχνική υποστήριξη για τον μη κερδοσκοπικό τομέα από την Quantum Business & IT Solutions. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, 15.00-17.00
Νομικά Θέματα

Συνεδρίες αφιερωμένες σε ζητήματα εταιρικού δικαίου και ειδικότερα στη διαδικασία σύστασης ΑΜΚΕ, συλλόγων, σωματείων και εν γένει μη κερδοσκοπικών εταιρειών.Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοθούν συμβουλές επί της διαμορφώσεως του καταστατικού τους, των εσωτερικών και εξωτερικών σχέσεων των εταίρων και δη ζητήματα ευθύνης μελών της Διοίκησης, υποχρεώσεις ασφάλισης καθώς και ζητήματα που έγκεινται του φορολογικού δικαίου, όπως και συμβουλές σε ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Social Dynamo εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο