Η στέγη “ΣυνΑθηνά” | Δελτίο τύπου

Η στέγη “ΣυνΑθηνά” | Δελτίο τύπου

Οι δυναμικές και δραστήριες Ομάδες Πολιτών της πόλης της Αθήνας αποκτούν το δικό τους χώρο συνάντησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι δυναμικές και δραστήριες Ομάδες Πολιτών της πόλης της Αθήνας αποκτούν το δικό τους χώρο συνάντησης.
Μετά την πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων να δημιουργήσει το δικό τους διαδικτυακό χώρο συνάντησης, την πλατφόρμα www.synathina.gr, έφτασε η ώρα να αποκτήσουν και το δικό τους φυσικό χώρο δουλειάς και συνάντησης, στο κέντρο της Αθήνας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, στις 7 μ.μ., εγκαινιάζει το χώρο «Συν Αθηνά», στην πλατεία Βαρβακείου, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά στην οδό Αθηνάς, στον οποίο θα στεγαστούν οι πρωτοβουλίες των Ομάδων Πολιτών της Αθήνας.

Η στέγη «Συν Αθηνά» είναι ένας χώρος συνάντησης, οργάνωσης και υλοποίησης δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη. Ο χώρος προσφέρεται από το δήμο Αθηναίων στις δημιουργικές ομάδες της πόλης μας και βρίσκεται στην οδό Αθηνάς, στη Βαρβάκειο απέναντι από τη Δημοτική Αγορά. Πρόκειται για ένα μικρό μακρόστενο κτίριο, το οποίο ανακαινίστηκε με τη συνεργασία της δημιουργικής κοινότητας «Imagine the City», ιδιωτών χορηγών και υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων.

Η πρωτοβουλία «Συν Αθηνά» είναι η απτή εκδοχή της δικτύωσης του δήμου Αθηναίων με ομάδες πολιτών. Αυτό που εκφράζεται μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Συν Αθηνά», στο παλιό αυτό κτίσμα της πλατείας, αποκτά το φυσικό του χώρο. Όπως ακριβώς η πλατφόρμα δίνει βήμα στις δημιουργικές ομάδες που φροντίζουν την πόλη, έτσι τώρα η δημοτική αρχή της Αθήνας δίνει στέγη στις συλλογικές δράσεις των κατοίκων για να διευκολύνει την πραγματοποίησή τους.

Η δημιουργία της στέγης αυτής είναι από μόνη της μια δράση. Είναι αποτέλεσμα συμμετοχής, συνεργασίας, εμπιστοσύνης και δείγμα εφευρετικότητας και φαντασίας. Εκφράζει μια σειρά από καλές πρακτικές, βασιζόμενες στην αρχή της αειφόρου ανάπτυξης με τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, με την επαναχρησιμοποίηση επίπλων και την ελεύθερη έκφραση καλλιτεχνών. Ελπίζουμε να αποτελέσει μια ένεση ζωής σε έναν από τους πιο κεντρικούς και εμπορικούς δρόμους της Αθήνας.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο