«Η σεξουαλική αγωγή στο σχολείο – χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα πρόσωπα»  Σκασιαρχείο

«Η σεξουαλική αγωγή στο σχολείο – χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα πρόσωπα» Σκασιαρχείο

Η κακοποίηση της 11χρονης μαθήτριας στον Κολωνό φέρνει και πάλι στο προσκήνιο, με τρόπο οξύ, το θέμα της σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο. Τα εργαστήρια δεξιοτήτων, σε δημοτικό και γυμνάσιο, είναι ένα βήμα, που παραμένει όμως μικρό και λειψό για τρεις κυρίως λόγους:

●Περιορίζεται μόνο στην Γ΄ και Στ΄δημοτικού.
●Το περιεχόμενο δεν ορίζεται, δεν υπάρχει πρόγραμμα σπουδών.
●Δεν υπάρχει επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

 

Το Σκασιαρχείο οργάνωσε και φέτος ένα πολυήμερο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο στην Αθήνα με θέμα «Η σεξουαλική αγωγή στο σχολείο – χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα πρόσωπα», που δείχνει σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινείται μια ουσιαστική επιμόρφωση.

Με αφορμή την υπόθεση του Κολωνού το Σκασιαρχείο οργανώνει την επόμενη εβδομάδα ένα διαδικτυακό σεμινάριο στήριξης των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν ένα πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στην τάξη τους.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τρεις διαδικτυακές συναντήσεις, στις 9 – 10 – 11 Απριλίου (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη), ώρα 18.30΄- 20.30΄. Θα το εμψυχώσει ο Χάρης Παπαδόπουλος, δάσκαλος, πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία στο θέμα.

Οι συναντήσεις θα είναι ανοιχτές, θα είναι χρήσιμες επίσης σε γονείς και σε παιδιά των μεγάλων τάξεων του δημοτικού και του Γυμνασίου.

Ο σύνδεσμος είναι ο εξής: https://minedu-primary.webex.com/meet/xpapado

fb event: https://fb.me/e/4coAuSVSy
📷 instagram post: instagram.com/p/C5eEggOCdv4

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο