Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του συνΑθηνά είναι γεγονός!

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του συνΑθηνά είναι γεγονός!

Στο νέο μας website οι ομάδες πολιτών μπορούν να προβάλλονται και να διασυνδέονται ακόμα πιο αποτελεσματικά.       

Η ομάδα του συνΑθηνά και οι συνεργάτες της έχουν πλέον ολοκληρώσει τον ανασχεδιασμό της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του συνΑθηνά, καρπό μιας πολύμηνης προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τις ανάγκες των ενεργών πολιτών και το τοπίο της Κοινωνίας των Πολιτών στον δήμο Αθηναίων.

Βασισμένος στις αρχές ενός μοντέρνου και μινιμαλιστικού σχεδιασμού ο νέος ιστότοπος του συνΑθηνά προσφέρει μια ευχάριστη και διαδραστική εμπειρία πλοήγησης που ευελπιστούμε ότι θα αρέσει στους υπάρχοντες χρήστες και θα τον κάνει ελκυστικό σε ένα ευρύτερο κοινό. Την ίδια στιγμή που ενημερώνει τους χρήστες του για τις πρωτοβουλίες πολιτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποτελεί και ένα πολύτιμο αρχείο των δράσεων που συντέλεσαν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η νέα online μορφή του συνΑθηνά είναι εύκολη στη χρήση, ελαφριά και με πολλές νέες λειτουργικότητες.

Ας δούμε τις πιο σημαντικές από αυτές:

1. Μέσα από το νέο εργαλείο ψηφιακής διασύνδεσης οι ομάδες πολιτών που δημοσιεύουν μια δράση στο www.synathina.gr μπορούν να απευθύνουν τα αιτήματά τους ψηφιακά προς τις υπηρεσίες του δήμου και να κοινοποιήσουν τις ανάγκες τους στο δίκτυο των υποστηρικτών οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν το έργο τους μέσα από χρηματικές χορηγίες, εθελοντική εργασία, προσφορά σε είδος και προσφορά σε τεχνογνωσία. Αντίστροφα, το εργαλείο διασύνδεσης δίνει και στους διοργανωτές δράσεων τη δυνατότητα να υποστηρίξουν δράσεις άλλων ομάδων και επομένως να συνεργαστούν μεταξύ τους δημιουργώντας έτσι τα δικά τους αυτόνομα δίκτυα αλληλοϋποστήριξης. Γιατί κάθε ομάδα ή φορέας που συμμετέχει στην ψηφιακή πλατφόρμα του συνΑθηνά μπορεί πλέον να είναι ταυτόχρονα διοργανωτής και υποστηρικτής δράσεων.

2. Η αναζήτηση των δράσεων πραγματοποιείται με κριτήρια τη θεματική κατηγορία, την δημοτική κοινότητα και την χρονολογία. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται η αξία του συνΑθηνά ως εύχρηστο και διαδραστικό αρχείο γνώσης της υπάρχουσας προσφοράς και κοινωφελούς δραστηριότητας στην πόλη.

3. Τονίζονται οι βέλτιστες πρακτικές, δηλαδή οι πρωτοβουλίες των πολιτών που έχουν αξιολογηθεί από την ομάδα του συνΑθηνά ως δράσεις υψηλής θετικής επίδρασης για τη βελτίωση της ζωής στην πόλης. Επιπλέον υπάρχει πρόβλεψη για τη δημοσίευση των toolkits, δηλαδή των ανοιχτών εγχειριδίων που μεταβιβάζουν τη μεθοδολογία για την υλοποίηση δράσεων οι οποίες θεωρούνται υποδειγματικές.

4. Οι Ανοιχτές Προσκλήσεις αποκτούν αυτόνομη θέση στο κεντρικό μενού του ιστότοπου. Έτσι είναι πιο άμεσα προσβάσιμες και γίνεται σαφής η αξία τους ως εργαλείο ενίσχυσης των δράσεων και της συμμετοχής.

5. Το κλείσιμο της στέγης του συνΑθηνά από τις ομάδες πολιτών για την υλοποίηση των δράσεών τους και τις συναντήσεις τους απέχει μόλις λίγα κλικ μακριά, χάρη στη νέα δυνατότητα για online booking.

Σας προσκαλούμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να πλοηγηθείτε στο νέο μας website και περιμένουμε με ανυπομονησία τα δικά σας σχόλια.

Η ομάδα του συνΑθηνά.

 

 

 

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο