Η κινητή έκθεση φωτογραφίας του Curing the Limbo, «Αθήνα, η νέα μου γειτονιά», στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η κινητή έκθεση φωτογραφίας του Curing the Limbo, «Αθήνα, η νέα μου γειτονιά», στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η έκθεση «Αθήνα, η νέα μου γειτονιά», φιλοξενείται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης από 1η Αυγούστου.

Η έκθεση «Αθήνα, η νέα μου γειτονιά», φιλοξενείται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης από 1η Αυγούστου.

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης αποτελεί τον δεύτερο σταθμό της έκθεσης που είχε παρουσιαστεί αρχικά στο Εμπορικό Τρίγωνο, τον περασμένο Ιούνιο, σε μια μεγάλη γιορτή με πρόσφυγες και ομάδες της πόλης, ενώ στόχος είναι να ταξιδέψει σε διαφορετικά σημεία στην Αθήνα.

Όσοι βρεθούν τον Αύγουστο στην Αγορά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μια αυτοσχέδια έκθεση που παρουσιάζει φωτογραφίες που τράβηξαν οι ίδιοι οι πρόσφυγες από τη ζωή τους στην Αθήνα, μαζί με αφηγήσεις τους γύρω από καίρια θέματα που τους απασχολούν.

H έκθεση που σχεδίασε και παρήγαγε το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων μαζί με τους συμμετέχοντες στο ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα Curing the Limbo, επιδιώκει να συστήσει τους συμμετέχοντες, αναγνωρισμένους πρόσφυγες, του προγράμματος στους κατοίκους της πόλης, μέσα από τις δικές τους αφηγήσεις και εικόνες. Οι αφηγήσεις προέκυψαν από μια σειρά ερευνητικών συνεντεύξεων, που συντόνισε η ομάδα του συνΑθηνά, με σκοπό να διερευνηθούν οι εμπειρίες και οι καθημερινές πρακτικές των προσφύγων στην πόλη. Το οπτικό υλικό της έκθεσης έχει παραχθεί μέσω των εργαστηρίων φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο στην Αθήνα, από την ομάδα του «ἄï λάβ ἄθενς πρότζεκτ», την πρωτοβουλία Urban Layers καθώς και από τα μαθήματα οπτικοακουστικής έκφρασης και γλωσσών του Curing the Limbo που επιμελείται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Curing the Limbo (2018-2021) είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων που υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο