Ετήσιος απολογισμός Bloomberg Philanthropies

Ετήσιος απολογισμός Bloomberg Philanthropies

H νέα online έκδοση του Bloomberg Philanthropies αποτυπώνει τη θετική επίδραση του έργου του ομώνυμου φιλανθρωπικού ιδρύματος στις ζωές εκατομμυρίων κατοίκων των σύγχρονων πόλεων.

Κάθε χρόνο το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies αποτυπώνει στον ετήσιο απολογισμό του την θετική επίδραση της πολλαπλής δράσης που αναπτύσσει στις πόλεις ολόκληρου του κόσμου εστιάζοντας στους άξονες του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος, της διοικητικής καινοτομίας και της δημόσιας υγείας. Σε κάθε έναν από αυτούς του άξονες εκτελούνται προγράμματα για αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Προγράμματα τα οποία, μέσα από την αξιοποίηση των δεδομένων, τη σύναψη συνεργειών και την προώθηση της καινοτομίας οδηγούν σε αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες υλοποιούνται σε τοπικό επίπεδο και με τη σειρά τους οδηγούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους.

Στον ετήσιο απολογισμό έργου του 2016 ο οποίος μόλις δημοσιεύτηκε αναφέρονται παραδείγματα τέτοιων λύσεων οι οποίες εφαρμόστηκαν (και εξακολουθούν να εφαρμόζονται) σε πόλεις όλου του πλανήτη, από η Μπανγκόκ έως τη Μπογκοτά και από το Μεξικό έως τη Σρι Λάνκα. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στην Αθήνα, όπου αναφέρεται η συνεισφορά του Bloomberg Associates στη δημιουργία ενός φιλανθρωπικού οχήματος το οποίο υποστηρίζει τις συνέργειες ανάμεσα στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομές για δράσεις οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης αλλά και των επισκεπτών της. Κομμάτι αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί η διαφημιστική καμπάνια της Αθήνας “Never Ending Stories” η οποία προωθεί το τουριστικό προϊόν της πόλης μέσα από την ανάδειξη του εύρους της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης.

Ολόκληρος ο ετήσιος απολογισμός του Bloomberg Philanthropies εδώ.  

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο