Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο Social Dynamo

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο Social Dynamo

Οργανώσεις αλλά και άτυπες ομάδες πολιτών καλούνται να συμμετάσχουν στον δεύτερο κύκλο φιλοξενίας και ενδυνάμωσης του Social Dynamo. H προθεσμία λήγει στις 20 Ιουνίου.

Συμπληρώνοντας τους πέντε πρώτους μήνες εντατικής λειτουργίας του και οδεύοντας προς την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου λειτουργίας του, το Social Dynamo, ένας χώρος για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες τη μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση, ετοιμάζεται για την επόμενο κύκλο φιλοξενίας και ενδυνάμωσης των φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Το κείμενο της ανοιχτής πρόσκλησης που μόλις δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του συνΑθηνά προσκαλεί οργανώσεις, άτυπες ομάδες πολιτών και πολίτες που επιθυμούν να ξεκινήσουν μια συλλογική πρωτοβουλία να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους έως τις 20 Ιουνίου 2017. Ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2017 με διάρκεια 6 μηνών.

Το Social Dynamo στεγάζεται σε έναν συνεργατικό χώρο στην οδό Καρνεάδου 25 (4ος όροφος) και προσφέρει:

Ευκαιρίες για μάθηση μέσα από ένα εύρος επιμορφωτικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων και μια διαδικτυακή πλατφόρμα εξ αποστάσεως μάθησης, που έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα Μποδοσάκη στο πλαίσιο του Προγράμματος των EEA Grants “Είμαστε όλοι Πολίτες”
Επαγγελματική υποστήριξη παρέχοντας pro bono συμβουλευτική και mentoring από έμπειρα στελέχη. Οι τομείς στους οποίους παρέχεται αυτή η υποστήριξη είναι ενδεικτικά οι εξής: τεχνικές εξεύρεσης πόρων, επικοινωνία και μάρκετινγκ, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, θέματα ηγεσίας και διοίκησης, οικονομική διαχείριση και νομικά θέματα.
Δικτύωση και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ φορέων της κοινωνίας των πολιτών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Η δικτύωση αυτή επιτυγχάνεται μέσω εκδηλώσεων, συζητήσεων, διαλέξεων που οργανώνονται σε τακτική βάση.

Το Social Dynamo προσφέρει, ακόμα, σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών ένα πλαίσιο φιλοξενίας και χώρο συνεργασίας (co-working space). Συγκεκριμένα, o χώρος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ταυτόχρονα γύρω στις 10 ομάδες της κοινωνίας των πολιτών για διάστημα 6 μηνών με δυνατότητα ανανέωσης. Οι ομάδες αυτές θα έχουν προτεραιότητα στις δωρεάν υπηρεσίες του Social Dynamo, οι οποίες όμως θα είναι επίσης στη διάθεση της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών. Επίσης, ο ίδιος χώρος θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών.

Διαβαστε το κείμενο της ανοιχτής πρόσκλησης εδώ

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο