Αιμοδοσία υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Αιμοδοσία υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Η Ελλάδα, κατατάσσεται σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 60 χώρες στον κόσμο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους για αίμα και στηρίζονται σε δότες αντικατάστασης. Στην Ευρώπη, μόλις 6 χώρες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Για αυτό το λόγο ιδρύθηκε το Bloode, η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που στοχεύει στην 100% κάλυψη των αναγκών σε αίμα από τακτικούς εθελοντές αιμοδότες, δηλαδή από άτομα που προσφέρουν τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο αίμα.

Η περίοδος του καλοκαιριού χαρακτηρίζεται από μεγάλες ελλείψεις αίματος, λόγω της μειωμένης προσέλευσης αιμοδοτών. Ο Ιούνιος αποτελεί κρίσιμο μήνα για την επάρκεια αίματος των νοσοκομείων. Είναι παράλληλα ένας μήνας γιορτής για την αιμοδοσία λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου.

Για αυτό το λόγο το Bloode θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 07 Ιουνίου στις 15:00-18:00 στο Σεράφειο Αθηνών για την υποστήριξη του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Μπορείτε να κλείσετε κι εσείς το ραντεβού σας στέλνοντας μήνυμα στο bloode@bloode.org!

 

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο