Ένα σύγχρονο Εργαστήριο για τον Οπτικό Πολιτισμό άνοιξε στην Πλατεία Θεάτρου

Ένα σύγχρονο Εργαστήριο για τον Οπτικό Πολιτισμό άνοιξε στην Πλατεία Θεάτρου

Το «Viz» ήρθε με στόχο να αναδείξει την αθηναϊκή εικαστική σκηνή και να συνδέσει το ευρύτερο κοινό με τη σύγχρονη τέχνη.

 

Το «ViΖ» ήρθε με στόχο να αναδείξει την αθηναϊκή εικαστική σκηνή και να συνδέσει το ευρύτερο κοινό με τη σύγχρονη τέχνη.

Θεματικές εκθέσεις, εργαστήρια, θεωρητικά σεμινάρια και προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της αθηναϊκής εικαστικής σκηνής και τη σύνδεση του ευρύτερου κοινού με τη σύγχρονη τέχνη θα φιλοξενούνται από τις αρχές Νοεμβρίου σε έναν νέο πρωτοποριακό χώρο πολιτισμού, στην Πλατεία Θεάτρου.

Το σύγχρονο Εργαστήριο για τον Οπτικό Πολιτισμό, που ονομάζεται «ViZ – Laboratory for VisualCulture», αποτελεί μια πρωτοβουλία των Εργαστηρίων 11 & 12 της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Ωνάση. Η λειτουργία του εντάσσεται στο πλαίσιο του ThisisAthens-Polis του δήμου Αθηναίων και του έργου R.O.C.K. (Regeneration and Optimisation of culturalheritage in creative and knowledgecities), που συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα-πλαίσιο «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός από εκπαιδευτικές δράσεις, στο ViZ θα φιλοξενούνται προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το ευρύτερο κοινό, γεφυρώνοντας τη σύγχρονη τέχνη με τις ψηφιακές τεχνολογίες, τα κοινωνικά δίκτυα, το design, τις παρεμβάσεις στον αστικό χώρο και τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Το ViZ εγκαινίασε ήδη τη λειτουργία του ως εκθεσιακός χώρος και κόμβος μελέτης των οπτικών φαινομένων του ψηφιακού και του μεταψηφιακού τοπίου, βρίσκοντας την ιδανική στέγη στο πρώην εμβληματικό BarGuruBar της Πλατείας Θεάτρου.

Η Πλατεία Θεάτρου αποτελεί ένα ιδιαίτερο αθηναϊκό τοπόσημο, μια ιστορική πλατεία που για πολλά χρόνια υπήρξε πόλος έλξης για καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Τον τελευταίο χρόνο, βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο με την επαναλειτουργία κλειστών καταστημάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος ThisisAthens-Polis. Σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό έργο R.O.C.K., που εστιάζει σε επιτυχημένες πρωτοβουλίες αναζωογόνησης, επιτυγχάνεται η ανάδειξη ιστορικών αστικών κέντρων σε βιώσιμες περιοχές μέσα από πολιτιστικές και δημιουργικές δράσεις.

Περισσότερα για το ViΖ και το πρόγραμμα εκδηλώσεών του εδώ

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο