¨Café  EU-topia¨ | Europe Direct του Δήμου Αθηναίων

¨Café EU-topia¨ | Europe Direct του Δήμου Αθηναίων

Το δίκτυο των κέντρων πληροφόρησης EUROPE DIRECT αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με την Ε.Ε., ειδικότερα όσον αφορά στα δικαιώματα των πολιτών της και στην ενίσχυση της συμμετοχής του πολίτη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στις πολιτικές της Ε.Ε.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στο δίκτυο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct, έχοντας αξιολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ένας από τους δεκαεννιά φορείς σε όλη την Ελλάδα, που είναι επιλέξιμοι για να παρέχουν τις ανάλογες υπηρεσίες στον πολίτη. Το δίκτυο των κέντρων πληροφόρησης EUROPE DIRECT αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με την Ε.Ε., ειδικότερα όσον αφορά στα δικαιώματα των πολιτών της και στην ενίσχυση της συμμετοχής του πολίτη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στις πολιτικές της Ε.Ε. Παρέχει στους πολίτες της Αθήνας υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις τοπικές και περιφερειακές ανάγκες, μέσω των οποίων το κοινό μπορεί να αποκτά πληροφορίες, συμβουλές, βοήθεια και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την Ε.Ε. ,τη νομοθεσία, τις πολιτικές ,τα προγράμματα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που απορρέουν από αυτά. Η αποστολή των Κέντρων πληροφόρησης EUROPE DIRECT είναι ενημερωτική, έχοντας όμως ως στόχο να προωθείται η ενεργός συμμετοχή του πολίτη. Ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου Κέντρου Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Αθηναίων, με το όνομα “Café EU-topia” – Europe Direct.

Τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου Κέντρου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 18.00, σε συνεργασία με το γραφείο δικτύωσης του Δήμου με ομάδες πολιτών «ΣυνΑθηνά». Το νέο Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct, θα στεγάζεται στην οδό Ακαδημίας 50, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στο χώρο του παλαιού καφενείου. Ο χώρος διαμορφώνεται ως νέο “Café EU-topia” με στόχο να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης ενεργών πολιτών της Αθήνας αλλά και όλων των νέων της πόλης, κατοίκων και επισκεπτών της. Άξονας της λειτουργίας του Κέντρου θα είναι η ανάδειξη του χαρακτήρα της Ευρώπης ως κόμβου πολιτισμού, αξιών, γραμμάτων και επιστημών, συμβάλλοντας έμπρακτα στη στρατηγική διαμόρφωσης μίας νέας ρητορικής για την Ε.Ε. Ο Δήμος Αθηναίων, με οδηγό την ανάδειξη του χαρακτήρα της πόλης, ως ιστορική και σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, εφαρμόζει έμπρακτα τους κεντρικούς στόχους της αναβάθμισης των υπηρεσιών και της ενίσχυσης της συνέργειας με τον πολίτη για τη βελτίωση της ζωής στην πόλη. Υπηρετούμε σήμερα ενεργά τη διττή αυτή στρατηγική, παραδίδοντας ένα ακόμα χώρο πληροφόρησης, έκφρασης και δράσης, στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης.

Το ¨CAFÉ EU –TOPIA¨ EUROPE DIRECT έχει ως στόχο και σκοπό οι πολίτες να έχουν εύκολη πρόσβαση στην ενημέρωση δίνοντας παράλληλα βήμα στους φορείς της πόλης, να γνωστοποιούν και να ανταλλάσσουν τις απόψεις τους σε κάθε τομέα που έχει αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων. Το νέο κέντρο Europe Direct του Δήμου Αθηναίων αποδίδεται πλέον στον Αθηναίο πολίτη με σκοπό να αποτελέσει ένα ελεύθερο περιβάλλον πληροφόρησης και ενεργούς συμμετοχής. Φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ανοιχτός χώρος καθημερινής χρήσης των πολιτών, των ομάδων και των οργανώσεων της Αθήνας  καθώς και των Πανεπιστημιακών σχολών και των ερευνητικών κέντρων, υλοποιώντας την κεντρική του αποστολή ως φορέας διασύνδεσης των πολιτών με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και παρέχοντας την ευκαιρία στο δημότη να χρησιμοποιεί ένα δημόσιο χώρο στην καθημερινότητά του.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο