Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»  συνεχίζεται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων από τις 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2013

Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων από τις 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2013

Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» που ξεκίνησε την πορεία του πριν από περίπου ένα μήνα, συνεχίζεται δυναμικά στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων με πλήθος εκδηλώσεων που συνδυάζουν δράσεις αφιερωμένες στη δύναμη του Λόγου, τη δημιουργία της Τέχνης και την ομορφιά του αστικού πράσινου τοπίου.

Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» που ξεκίνησε την πορεία του πριν από περίπου ένα μήνα, συνεχίζεται δυναμικά στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων με πλήθος εκδηλώσεων που συνδυάζουν δράσεις αφιερωμένες στη δύναμη του Λόγου, τη δημιουργία της Τέχνης και την ομορφιά του αστικού πράσινου τοπίου.
Οι εκδηλώσεις στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζονται την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου με έναν παραγωγικό αγώνα ρητορικής που δίνει τη σκυτάλη στους νέους προκειμένου να συζητήσουν με επιχειρήματα για τον ρόλο της Δημοκρατίας στη σύγχρονη κοινωνία και τη σχέση της με τους ιδεολογικούς της αντιπάλους. Αμέσως μετά, στην κεντρική αίθουσα της βιβλιοθήκης θα προβληθούν ψηφιακές πειραματικές ταινίες μικρού μήκους από το κινηματογραφικό εργαστήρι που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ».
Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, με αφετηρία την κεντρική είσοδο του Εθνικού Κήπου, οι κάτοικοι της Αθήνας, με την καθοδήγηση της WWF, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους πράσινους χώρους της πρωτεύουσας και να καταγράψουν την κατάστασή τους, αλλά και να λάβουν μέρος σε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού για ενήλικες και οικογένειες στον Εθνικό Κήπο, ανακαλύπτοντας ότι τα πάρκα της πόλης αποτελούν ελεύθερους χώρους δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας. Παράλληλα, την ίδια ημέρα, οι καλλιτέχνες Μάγια Ανδρέου, Έφη Λογγίνου, Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνος Τζούμας και Μαριέττα Φαφούτη, θα υποδεχτούν το κοινό στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων για να διαβάσουν αποσπάσματα από τα αγαπημένα τους βιβλία και να έρθουν σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους παρευρισκομένους σχετικά με την τέχνη και τη θέση της στην κοινωνία. Μαζί τους θα διαβάσουν οι κ.κ. Γιάννης Τροχόπουλος (Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ) και Σταύρος Ζουμπουλάκης (Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου ΕΒΕ). Η αυλαία των εκδηλώσεων στην Αθήνα θα πέσει με μελωδικό τρόπο, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, με την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» και το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ από την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Λίγο πριν το τέλος του 2013, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα ταξιδέψουν στον γεμάτο συναισθήματα κόσμο της όπερας και θα ανακαλύψουν την προσιτή ομορφιά της Λυρικής Τέχνης. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ενώ λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που δείχνει ήδη το κοινό, θα δίνονται δελτία προτεραιότητας για όσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους, μία ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι δράσεις.

Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (www.nlg.gr).

Πρόγραμμα δράσεων στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013, 17.00-19.00 – Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων – Αγώνας debate με θέμα: «Η Δημοκρατία πρέπει να δίνει το λόγο ακόμη και στους αντιπάλους της» (σε συνεργασία με τον διαπανεπιστημιακό σύλλογο ρητορικής «Λόγοι» https://dittoilogoi.blogspot.gr). – Θα ακολουθήσει προβολή πειραματικών ταινιών του κινηματογραφικού εργαστηρίου.
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, 11.00-12.30 – Πράσινες δράσεις Αφετηρία στην Κεντρική Είσοδο του Εθνικού Κήπου (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 1) για καταγραφή των πράσινων χώρων και για ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού βιβλίων και φυτών για ενήλικες και οικογένειες (σε συνεργασία με τους Book Crossers και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο).
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, 13.00 Ανάγνωση αποσπασμάτων από αγαπημένα βιβλία από τους καλλιτέχνες Μάγια Ανδρέου, Έφη Λογγίνου, Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνο Τζούμα και Μαριέττα Φαφούτη. Μαζί τους θα διαβάσουν ο Γιάννης Τροχόπουλος (Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ) και Σταύρος Ζουμπουλάκης (Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου ΕΒΕ).
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, 20.00 – Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο του 9,84) Παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» με το έργο Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ Επιμέρους πληροφορίες: Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων: Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι Τηλ: 210-8810884, 210-8846009

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο