Τον Οκτώβριο η ανακοίνωση του νέου διαχειριστή της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Τον Οκτώβριο η ανακοίνωση του νέου διαχειριστή της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Στα μέσα Οκτωβρίου ανακοινώνεται ο φορέας που θα αναλάβει τη διαχείριση της εμβληματικού κτιρίου της Φωκίωνος Νέγρη, καθώς και το σχέδιο λειτουργίας που θα εφαρμοστεί για την επόμενη 5ετία.

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, ξεκίνησε. Στα μέσα Οκτωβρίου ανακοινώνεται ο φορέας που θα αναλάβει τη διαχείριση της εμβληματικού κτιρίου της Φωκίωνος Νέγρη, καθώς και το σχέδιο λειτουργίας που θα εφαρμοστεί για την επόμενη 5ετία. Θα στεγάζει εμπορικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, καθώς και πρόσβαση σε δημοτικές υπηρεσίες για τους πολίτες.

Οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στη Β΄ φάση της διαδικασίας ανάδειξης του νέου διαχειριστή της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, έχουν κληθεί να στείλουν τις τελικές προτάσεις τους, έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, μετά το αίτημά τους για ολιγοήμερη παράταση.

Στη συνέχεια η συμβουλευτική ομάδα εργασίας του δήμου Αθηναίων θα συσκεφθεί για να τις αξιολογήσει και να αναδείξει τον τελικό φορέα. Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο, η 5μελής συμβουλευτική ομάδα που έχει συγκροτηθεί από τον δήμο Αθηναίων και απαρτίζεται από τους Άρη Καλαντίδη (Πολεοδόμο και Διευθυντή του Ιnstitute of Place Management), Πέτρο Μάρκαρη (Συγγραφέα), Σταύρο Μπένο (πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα», πρώην υπουργό), Βασίλη Φουρλή (πρόεδρο του Ομίλου Φουρλής) και Αμαλία Ζέπου (αντιδήμαρχο για την Κοινωνία των Πολιτών), είχε προκρίνει ομοφώνως (μεταξύ των 17 προτάσεων που κατατέθηκαν) τέσσερις ομάδες, προκειμένου να καταθέσουν αναλυτικές προτάσεις του μοντέλου διαχείρισης:

ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΞΑΝΑ

IMPACT HUB ATHENS

BIOS

FUTURE LIBRARY

Περισσότερες λεπτομέρειες:

www.agorakypselis.gr

www.facebook.com/agorakypselis

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο