Τα ρολά άνοιξαν!

Τα ρολά άνοιξαν!

12 επεμβάσεις από πολυσυλλεκτικές ομάδες της Αθήνας. Nέοι δημιουργοί, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, δημιουργικά δίκτυα, πολυδιάστατες ομάδες εργασίας και άτυπες συλλογικότητες, συμπράττουν για να αναζωογονήσουν και να επιμεληθούν τα κενά καταστήματα της στοάς των Εμπόρων. 

12 επεμβάσεις από πολυσυλλεκτικές ομάδες της Αθήνας. Nέοι δημιουργοί, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, δημιουργικά δίκτυα, πολυδιάστατες ομάδες εργασίας και άτυπες συλλογικότητες, συμπράττουν για να αναζωογονήσουν και να επιμεληθούν τα κενά καταστήματα της στοάς.

Η Στοά των Εμπόρων (Βουλής 8-10, Σύνταγμα), η οποία αποτελεί σύμβολο της εξαφάνισης του μικρο-εμπορίου και της δεξιοτεχνίας αλλά και της παρακμής της δημόσιας διοίκησης, αφήνει πίσω της ίχνη μιας παλιάς κοινωνικής δομής και μιας Αθήνας που τείνει να χαθεί. Η ιδιόμορφη αυτή έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος άμεσων παρεμβάσεων στον αστικό χώρο και την εμπορική δραστηριότητα του κέντρου της Αθήνας, «Έργο Αθήνα», που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να προβάλλει ανεκμετάλλευτους χώρους του κέντρου, προσφέροντας ταυτόχρονα έδαφος για πειραματισμό σε νέους δημιουργικούς πυρήνες και συλλογικότητες της πόλης. Ακολουθούν δέκα φωτογραφίες από τα εγκαίνια!

 Επισκεφθείτε την έκθεση μέχρι τις 15 Ιουνίου!

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο