“Τα βιβλία ταξιδεύουν”: Ανοιχτές δράσεις παιδικής λογοτεχνίας στη πόλη

“Τα βιβλία ταξιδεύουν”: Ανοιχτές δράσεις παιδικής λογοτεχνίας στη πόλη

 «Τα βιβλία ταξιδεύουν» είναι μια σειρά από δράσεις που είναι αφιερωμένες στην παιδική λογοτεχνία, στον δημόσιο χώρο.

Με κεντρικό σημείο συνάντησης του Δήμου Αθηναίων, τη Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη δημιουργείται ένα οικείο περιβάλλον που αποτελείται από ένα “καθιστικό” και μια βιβλιοθήκη με ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία και παράλληλα οργανώνονται δρώμενα,  για την επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου μέσα από πολιτιστικές δράσεις.

Η απόλαυση της ανάγνωσης σε μια πλατεία δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά η δράση «Τα βιβλία ταξιδεύουν» προσφέρει αυτή την εμπειρία στο ευρύ κοινό, φέρνοντας κοντά ανθρώπους διαφορετικών προελεύσεων και ταυτοτήτων, μέσω του βιβλίου.

 

 

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κυριακή 9 Απριλίου |11.00-14.00, “To ξενόγλωσσο βιβλίο”, εργαστήρια storytelling σε συνεργασία με το Ίδρυμα Goethe Αθήνας.
Κυριακή 30 Απριλίου | 11.00-14.00, “Το βιβλίο σήμερα”, 3 βιβλιοπαρουσιάσεις νέων κυκλοφοριών από τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο και τον εκδοτικό οίκο Οposito.

…Τα βιβλία ταξιδεύουν, είναι μια δράση “για” και “από” τη γειτονιά, μια συμπεριληπτική δράση η οποία εμπλέκει τους κατοίκους μέσα από 2 ανοιχτά καλέσματα.

Σε κάθε δράση θα στήνεται μια μικρή υπαίθρια έκθεση στην οποία θα παρουσιάζονται κείμενα μαθητών/τριών σχολείων της Κυψέλης, που θα συμμετέχουν στο ανοιχτό κάλεσμα, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει, με θέμα: αστείες ιστορίες, αναμνήσεις και ιδέες με κοινό σημείο αναφοράς τη γειτονιά τους, Κυψέλη.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν σκίτσα/ζωγραφιές, τα οποία θα προκύψουν από το 2ο ανοιχτό κάλεσμα για όσους/ες μένουν στη γειτονιά (τώρα ή στο παρελθόν) ή απλά αγαπούν την ιστορική γειτονιά της Κυψέλης, με θέμα: Η Φωκίωνος Νέγρη, το πρωί, το απόγευμα ή το βράδυ.

Η υπαίθρια έκθεση έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα δημόσιο διάλογο σε σχέση με τη γειτονιά και να παρουσιάσει ιστορίες και εικόνες των κατοίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες:apousia.com

 

Με την υποστήριξη του

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο