Συνέδριο για τη δημιουργική βιομηχανία

Συνέδριο για τη δημιουργική βιομηχανία

Το συνέδριο «Creative Explorations: how digital is changing the way we relate to each other» θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3 Απριλίου στο Ρομάντσο. Οι προεγγραφές συμμετοχής ξεκινούν τώρα!

Το συνέδριο «Creative Explorations: how digital is changing the way we relate to each other» θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3 Απριλίου στο Ρομάντσο. Οι προεγγραφές συμμετοχής ξεκινούν τώρα!

Το Connect for Creativity project που πραγματοποιείται υπό την εποτεία του British Council, σε συνεργασία με το ATÖLYE και το Abdullah Gül University στην Τουρκία, το Bios στην Ελλάδα και το Nova Iskra στην Σερβία, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου στην Ελλάδα.

Το συνέδριο με τίτλο “Creative Explorations: how digital is changing the way relate to each other” θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 2 και 3 Απριλίου στο Ρομάντσο και θα φέρει κοντά ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, δημιουργούς, πολιτιστικούς επαγγελματίες και policy makers.

Το διήμερο αυτό συνέδριο θα φιλοξενήσει πολλούς εξέχοντες ομιλητές από την Ελλάδα, τη Σερβία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ανοιχτό στο κοινό και με ελεύθερη είσοδο με απαραίτητη την προεγγραφή και την αίτηση συμμετοχής.

Μπορούν οι δημιουργικές βιομηχανίες και οι νέες τεχνολογίες να χρησιμοποιηθούν για το ευρύτερο κοινωνικό όφελος;

Το συνέδριο “Creative Explorations” φέρνει κοντά δημιουργικούς και πολιτιστικούς επαγγελματίες, εταιρείες start-up, brands, τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς παράγοντες των κοινοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας και policy makers, και μέσω της ανταλλαγής απόψεων, πληροφοριών και εμπειριών, έχει στόχο να ενθαρρύνει νέες συνεργασίες μεταξύ των συμμετεχόντων από την Ελλάδα, τη Σερβία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο πέρα από τα εργαστήρια, τις ομαδικές συναντήσεις, του κεντρικού θέματος και τα πάνελ.

Στις συναντήσεις κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα επικεντρωθούμε στην ψηφιακή μετατόπιση των πολιτιστικών και δημιουργικών τομέων, σε έναν κόσμο όπου το ψηφιακό έχει καταλάβει κάθε μέρος της ζωής μας. Το συνέδριο θα εξετάσει τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν αυτές οι νέες τεχνολογίες, ώστε να καταστήσουν τον πολιτισμό πιο προσιτό, πιο ελκυστικό, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής και πώς αυτά τα πλεονεκτήματα μπορούν να μεταφραστούν σε ένα ευρύτερο κοινωνικό όφελος, μέσω της δημιουργικότητας.

Open Call για δήλωση συμμετοχής στο συνέδριο «Creative Explorations»

 

connectforcreativity.eu

Ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, δημιουργοί, τεχνολόγοι, δημιουργικοί και πολιτιστικοί επαγγελματίες και policy makers από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια, μπορούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο κάνοντας αίτηση στην ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Το ταξίδι από και προς την Αθήνα και η διαμονή μέχρι δύο διανυκτερεύσεων στην Αθήνα, θα καλυφθούν από το πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν τα υπόλοιπα έξοδά τους.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το συνέδριο μέσω της ιστοσελίδας connectforcreativity.eu. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, έως τις 23.59. Το συνέδριο θα είναι ανοικτό στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο με δικά τους έξοδα, θα πρέπει να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας connectforcreativity.eu.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο