Πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων Νοεμβρίου στο Social Dynamo

Πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων Νοεμβρίου στο Social Dynamo

Οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που φιλοξενούνται στο Social Dynamo τον Νοέμβριο, μήνα αφιερωμένο στην στοχοθεσία των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών.

Οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που φιλοξενούνται στο Social Dynamo τον Νοέμβριο, μήνα αφιερωμένο στην στοχοθεσία των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών.

Το Social Dynamo, η από κοινού πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του δήμου Αθηναίων να δημιουργήσουν έναν χώρο για την ενδυνάμωση, μάθηση και δικτύωση των φορέων και των άτυπων ομάδων της κοινωνίας πολιτών στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Κτίριο Β’ 2ος όροφος), συνεχίζει τις επιμορφωτικές του δράσεις. Το κέντρο βάρους των δράσεων του Νοεμβρίου αφορά κυρίως τον σχεδιασμό της κατάλληλης στρατηγικής για τις οργανώσεις του μη κερδοσκοπικού τομέα.

Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, 16:00 – 20:30
«Ορίζοντας το Όραμα, την Αποστολή, τους Στόχους και της Αξίες της Οργάνωσής μας»

Στο εργαστήριο αυτό καλούνται νεοσύστατες οργανώσεις/ομάδες πολιτών που ακόμα δεν έχουν επεξεργαστεί λεκτικά και με ακρίβεια τa vision-mission-goals-values τους, αλλά και παλαιότερες οργανώσεις/ομάδες, που βρίσκονται στη φάση αναθεώρησης αυτών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου, 16:00 – 19:00
Ίδρυση Κοιν.Σ.Επ. ως εργαλείο για την ένταξη των ευάλωτων ομάδων

Η παρουσίαση θα επικεντρωθεί στο μοντέλο λειτουργίας των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και στη χρήση του συγκεκριμένου μοντέλου ως μοχλός ένταξης και ενσωμάτωσης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Θα παρουσιαστούν βασικά θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και κουλτούρας των Κοιν.Σ.Επ., θέματα στρατηγικής, καθώς και επιλογές σε θέματα εύρεσης χρηματοδότησης (fundraising). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 17:00 – 19:00
Συνεδρίες Συμβουλευτικής σε λογιστικά και φοροτεχνικά ζητήματα ΜΚΟ

Στελέχη της Quantum Business & IT Solutions προσφέρουν δωρεάν συνεδρίες συμβουλευτικές σε θέματα όπως: Ποια η φορολογία των εταιριών με μη κερδοσκοπικό σκοπό; Τι πρέπει να προσέχω στην τήρηση βιβλίων; Τι απαιτήσεις έχει η οικονομική διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων; Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου, 17:00 – 19:00
Συνεδρίες συμβουλευτικής σε νομικά ζητήματα.

Ο Δημήτρης Σούλτης, δικηγόρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη απαντά σε ερωτήματά σας που αφορούν νομικά ζητήματα, στο πλαίσιο υπηρεσιών δωρεάν συμβουλευτικής που προσφέρεται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, 17:00 – 19:00
Συνεδρίες συμβουλευτικής για αιτήσεις χρηματοδότησης προς ιδρύματα

Η Βάλια Φράγκου προσφέρει υποστηρικτικές συμβουλές σε οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών που επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Social Dynamo εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο