Πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων Μαρτίου στο Social Dynamo

Πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων Μαρτίου στο Social Dynamo

Στο Σεράφειο συνεχίζει πλέον τη δράση του το Social Dynamo και προσκαλεί τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών να παρακολουθήσουν επιμορφωτικές δράσεις αφιερωμένες στη θεματική της διαχείρισης και αξιολόγησης έργου.

Από την εβδομάδα που διανύουμε το Social Dynamo, η από κοινού πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του δήμου Αθηναίων να δημιουργήσουν έναν χώρο για την ενδυνάμωση, μάθηση και δικτύωση των φορέων και των άτυπων ομάδων της κοινωνίας πολιτών, δραστηριοποιείται στο Σεράφειο, συμπληρώνοντας ιδανικά το περιβάλλον καινοτομίας που αναπτύσσεται στις εγκαταστάσεις του.

Στον 2ο όροφο του κτιρίου Β του Σεραφείου, λοιπόν, θα υλοποιηθεί και το πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων για τον μήνα Μάρτιο, μήνας αφιερωμένος στη θεματική της διαχείρισης και αξιολόγησης έργου. Υπενθυμίζεται ότι τις δράσεις του επιμορφωτικού προγράμματος του Social Dynamo μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε φορέας της κοινωνίας πολιτών ή και άτυπη ομάδα πολιτών, εφόσον δηλώσει συμμετοχή και υπάρχουν οι διαθέσιμες θέσεις.

Τρίτη 13 Μαρτίου, 17.00-19.00, Καινοτόμες ιδέες κοινωνικής οικονομίας από τη Wise Greece. Η Wise Greece παρουσιάζει έξυπνες και καινοτόμες προτάσεις στην εξεύρεση πόρων, τρόπους να επιτύχει μια οργάνωση τη βιωσιμότητά της, και το τι αποκόμισε από την Αγγλία γνωρίζοντας κορυφαίους fundraisers ως νικήτρια του διαγωνισμού Innovative Fundraising Award. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τετάρτη 14 Μαρτίου, 15.00-18.00, Εργαστήριο «Διαχείριση Έργου» από την κα Ειρήνη Ανδριώτη, Project Coach. Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες αποκτούν συστηματική και ολοκληρωμένη εικόνα για την οργάνωση, εκτέλεση και έλεγχο ενός έργου και γνωρίζουν εργαλεία και μεθοδολογίες διαχείρισης έργου και τρόπους πρόβλεψης και αντιμετώπισης κινδύνων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 19 Μαρτίου, 16.00-18.00, Εργαστήριο «Αξιολόγηση Έργου» από την κα Ειρήνη Ανδριώτη, Project Coach. Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν το μοντέλο “plan-do-check-act” ως μία επαναληπτική μέθοδο ελέγχου για τη συνεχή βελτίωση διαδικασιών και αποτελεσμάτων, μαθαίνουν να ορίζουν ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες, και να εφαρμόζουν εργαλεία αξιολόγησης όπως ερωτηματολόγια, συνεντεύξεις, βιωματικές αναφορές και εκθέσεις προόδου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη 20 Μαρίου, 15.00-17.00, Συνεδρίες συμβουλευτικής σε νομικά ζητήματα από το δικηγορικό γραφείο StamatopoulosEftychidou. Οι συνεδρίες είναι μία ευγενική παραχώρηση των συνεργατών μας από το δικηγορικό γραφείο StamatopoulosEftychidou προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών. Για πληροφορίες και ραντεβού δείτε εδώ.

Τετάρτη 28 Μαρτίου, 16.00-18.00, Συνεδρίες συμβουλευτικής σε θέματα οικονομικής διαχείρισης από τον κ. Νίκο Ακάβαλο, μέλος του ΚΕΜΕΛ . Η συμβουλευτική παρέχεται με την ευγενική συνεισφορά του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος στο πλαίσιο της υποστήριξής του προς μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και άτυπες ομάδες πολιτών. Για πληροφορίες και ραντεβού δείτε εδώ.

Πέμπτη 29 Μαρτίου, 12.00-14.00, Συνεδρίες συμβουλευτικής για αιτήσεις χρηματοδότησης προς ιδρύματα από την Μαρία Τσενέ και τον Βλάση Αδρακτά, Ίδρυμα Μποδοσάκη. Οι εκπρόσωποι οργανώσεων θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μια επαγγελματική γνώμη πάνω σε μία αίτηση χρηματοδότησης την οποία έχουν συντάξει και κατευθυντήριες γραμμές. Για πληροφορίες και ραντεβού δείτε εδώ.

Πώς θα συμμετάσχετε: Για να κλείσετε το ραντεβού σας, μπορείτε να στείλετε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναφέροντας την οργάνωση/ομάδα πολιτών που εκπροσωπείτε, την ιδιότητά σας σε αυτήν, τα στοιχεία επικοινωνίας σας και τα συγκεκριμένα ζητήματα που έχετε προς συζήτηση. Οι συνεδρίες παρέχονται δωρεάν στο πλαίσιο υπηρεσιών επιμόρφωσης και επαγγελματικής υποστήριξης που προσφέρει το Social Dynamo σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών.

Το Σεράφειο βρισκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη. (η είσοδος για τους πεζούς γίνεται από την Πέτρου Ράλλη, ενώ τα οχήματα εισέρχονται από την Πειραιώς)
Το νέο τηλέφωνο επικοινωνίας του Social Dynamo είναι το 210 3428087.

Περισσότερες πληροφορίες: www.socialdynamo.gr

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο