Πλατεία Θεάτρου ξανά

Πλατεία Θεάτρου ξανά

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου ο δήμος Αθηναίων δίνει ραντεβού στην Πλατεία Θεάτρου για το άνοιγμα των καταστημάτων που θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο της δράσης ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ του προγράμματος ΠΟΛΗ².

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου ο δήμος Αθηναίων δίνει ραντεβού στην Πλατεία Θεάτρου για το άνοιγμα των καταστημάτων που θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο της δράσης ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ του προγράμματος ΠΟΛΗ².

Ο δήμος Αθηναίων προσκαλεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στις 19.00, σε ένα μεγάλο πάρτι στην Πλατεία Θεάτρου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επαναλειτουργία επτά καταστημάτων, που έως σήμερα ήταν κλειστά, στο πλαίσιο της δράσης «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ². Νωρίτερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης την πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων να στηρίξει οικονομικά νέες πρωτότυπες επιχειρηματικές προσπάθειες, με στόχο να ξαναζωντανέψει η εμβληματική πλατεία που βρίσκεται μια ανάσα από την κεντρική αγορά της Αθήνας.
Επτά δημιουργικές ομάδες θα επαναλειτουργήσουν για έξι μήνες ισάριθμα κλειστά καταστήματα της Πλατείας Θεάτρου, με την οικονομική στήριξη του δήμου Αθηναίων. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στους δημιουργούς της πόλης να στεγάσουν τη δραστηριότητά τους στο κέντρο, να πειραματιστούν, να συνεργαστούν, υλοποιώντας ατομικές και συλλογικές δράσεις ανοιχτές για το κοινό, όπως πολιτιστικά δρώμενα, σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια κ.ά.
Την Παρασκευή από τις 19.00, πολλές εκπλήξεις, happenings και DJ sets με μουσικούς παραγωγούς του En Lefko 87,7 περιμένουν τους επισκέπτες σε μια μοναδική, εορταστική βραδιά στο κέντρο της Αθήνας! Ξεκινώντας από την επίσημη παρουσίαση των δημιουργικών ομάδων που συμμετέχουν στη δράση «Κατάστημα στο Κέντρο», που υλοποιείται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων, όσοι βρεθούμε εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις ομάδες από κοντά και να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχουν προετοιμάσει για τη βραδιά των εγκαινίων.
Τα καταστήματα στην Πλατεία Θεάτρου είναι:

Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ (Θεάτρου 6)
Μια δημιουργική πλατφόρμα προβολής της αληθινής εικόνας της Αθήνας έρχεται να αναδείξει το αστικό τοπίο, μέσω θεματικών εκθέσεων φωτογραφίας και φωτογραφικά σεμινάρια αστικού αυτοπροσδιορισμού.

Creators of Cosmos (Θεάτρου 6)
Φανταστικά πλάσματα και ήρωες μυθικών κόσμων παίρνουν σάρκα και οστά στο κατάστημα της πρώτης ελληνικής εταιρείας που σχεδιάζει και υλοποιεί παιχνίδια ρόλων φυσικής κλίμακας (live action role-playing games) σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10)
Δύο κοινωφελείς οργανισμοί, η We Need Books και η Challedu, δείχνουν στο κοινό τη δημιουργική συνύπαρξη παιχνιδιών και βιβλίων στο Book&Play, παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης, κοινωνικοποίησης, δημιουργίας και χαράς.

Ο Χώρος (Πλ. Θεάτρου 6-8)
Η ομάδα συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 2009, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την ενίσχυση της προσβασιμότητας στην τέχνη. Συναντήσεις, πρόβες, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, παραστατικές δράσεις πολιτισμού συνθέτουν το πρόγραμμα του «Χώρου».

COCO-MAT.bike (Πλ. Θεάτρου 6-8)
Μοναδικά χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα, σεμινάρια, εκδηλώσεις, και ιδιαίτερες αστικές ποδηλατικές διαδρομές περιμένουν τους επισκέπτες στο πρώτο κατάστημα της COCO-MAT.bike στην Αθήνα, έναν ξεχωριστό τόπο συνάντησης για τους λάτρεις του ποδηλάτου.

Αστικά Μοτίβα (Διπλάρη 5Α)
Τρεις δημιουργικές ομάδες (metoo, μικρογεωγραφίες, textiles clothing design lab) ενώνουν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας μια πειραματική πλατφόρμα πώλησης αντικειμένων design, αλλά και έναν χώρο ανταλλαγής ιδεών με επιστήμονες, καλλιτέχνες, σχεδιαστές και τεχνίτες.

Νηρώη (Διπλάρη 5Β)
Η Νηρωή είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία σχεδιάζει και οργανώνει εκδηλώσεις, φεστιβάλ, πολιτιστικά δρώμενα και υλοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με άξονες τον ελληνικό πολιτισμό, τις τέχνες, την παιδεία και το φυσικό τρόπο ζωής.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την αναβίωση της Πλατείας Θεάτρου σε ένα μοναδικό πάρτι πόλης με πολλή μουσική και εκπλήξεις!

Πρόγραμμα «ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΞΑΝΑ»
12 Οκτωβρίου 2018

19:00-20:00
Ανοιχτά καταστήματα (δρώμενα από τις δημιουργικές ομάδες)

19:45
Καλωσόρισμα και παρουσίαση δημιουργικών ομάδων

20:00-24:00
DJ sets με μουσικούς παραγωγούς του En Lefko 87,7
Κατάστημα Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10)
Παναγιώτης Μένεγος
Κωνσταντίνος Ζουγανέλης

Κατάστημα Αστικά Μοτίβα (Διπλάρη 5Α)
Εύα Μπουντούρη

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο