Ο Δήμος Αθηναίων και το ΣυνΑθηνά στην τελική φάση του διαγωνισμού  καινοτόμων λύσεων για τις πόλεις, του Ιδρύματος“Bloomberg Philanthropies”.

Ο Δήμος Αθηναίων και το ΣυνΑθηνά στην τελική φάση του διαγωνισμού καινοτόμων λύσεων για τις πόλεις, του Ιδρύματος“Bloomberg Philanthropies”.

Η Αθήνα είναι μία από τις 21 ευρωπαϊκές πόλεις που προκρίθηκαν ως τελικές υποψηφιότητες του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «Πρόκληση για Δημάρχους» (MayorsChallenge) για την περίοδο 2013-2014, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies.

Η Αθήνα είναι μία από τις 21 ευρωπαϊκές πόλεις που προκρίθηκαν ως τελικές υποψηφιότητες του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «Πρόκληση για Δημάρχους» (MayorsChallenge) για την περίοδο 2013-2014, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies.

Ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει 5.000.000 €, ενώ τέσσερις επιπλέον πόλεις θα κερδίσουν από 1.000.000 €. Οι πέντε τελικοί νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.  Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε για την διάκριση της πρότασης της Αθήνας: «Είναι τιμή για το Δήμο Αθηναίων που προκριθήκαμε για το Βραβείο: «Πρόκληση για τους Δημάρχους» μεταξύ 155 ευρωπαϊκών πόλεων. Οι ενεργοί πολίτες της Αθήνας, είναι ο πιο πολύτιμος πόρος της. Η διεθνής αυτή διάκριση, ανήκει σε όλους εκείνους που με δικές τους πρωτοβουλίες, σκέφτονται και υλοποιούν λύσεις για την Αθήνα. Η διάκριση μας ενισχύει στην απόφασή μας να προχωρήσουμε στην ανασύνταξη της πόλης, με βάση το νέο μοντέλο συνεργατικής διακυβέρνησης που χτίζουμε κάθε μέρα.»  

Η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Αθηναίων προήλθε από την πρωτοβουλία του Δημάρχου να δώσει δημόσιο βήμα και χώρο στις δράσεις ομάδων πολιτών της πόλης, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «ΣυνΑθηνά».

Η πρόταση, που κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2014, είναι για ένα αναβαθμισμένο δίκτυο ενδυνάμωσης των ενεργών πολιτών, όπου ένας νέος εξελιγμένος μηχανισμός διασύνδεσης θα συντονίζει τις πρωτοβουλίες τους με εξωτερικούς φορείς τεχνογνωσίας και πόρων.

Η πρόταση στηρίζεται στην πεποίθηση ότι έξυπνες και κυρίως βιώσιμες λύσεις έρχονται συχνά από τον κόσμο που γνωρίζει τη γειτονιά του, και θέλει ο ίδιος να συμμετέχει στο να την βελτιώσει, να την νοικοκυρέψει, να την ομορφύνει.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό «Πρόκληση για Δημάρχους», μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links:  http://mayorschallenge.bloomberg.org/ http://www.bloomberg.org/initiative/mayors_challenge  

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο