Νέος μήνας, νέο πρόγραμμα για τη στέγη του συνΑθηνά – Ιούνιος 2016

Νέος μήνας, νέο πρόγραμμα για τη στέγη του συνΑθηνά – Ιούνιος 2016

Και αυτό τον μήνα η στέγη του συνΑθηνά γεμίζει με δράσεις των ομάδων πολιτών της Αθήνας!
Σβήσαμε, γράψαμε, προσθέσαμε, αφαιρέσαμε και το ημερολόγιο του Iουνίου είναι έτοιμο.
Συντονιστείτε με τη σελίδα του συνΑθηνά στο facebook κι ενημερωθείτε για το πρόγραμμα κάθε μέρα.

 

Κάθε Δευτέρα οι εθελοντές της Θετικής Φωνής βρίσκονται στη στέγη από τις 10.00 έως τις 16.00 στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού. Το Check Point Ath δίνει τη δυνατότητα εξέτασης HIV δωρεάν και ανώνυμα, χωρίς ραντεβού.

Η Θετική Φωνή είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος οροθετικών στον HIV. Δραστηριοποιείται από το 2009 και έχει βασικούς άξονες δράσης:
• τη διεκδίκηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS.
• την προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας.
• την εξάλειψη του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού.
• την ενημέρωση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για τρόπους πρόληψης.
• την έρευνα και την τεκμηρίωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Θετική Φωνή δείτε εδώ.

Η ομάδα Share to Dare θα πραγματοποιήσει συνάντηση των μελών της στον χώρο της στέγης την Δευτέρα 06/06 & τη Δευτέρα 20/06 από τις 11.00 έως τις 14.00.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς στο έργο της ομάδας. Σχετικές πληροφορίες στο ανοιχτό κάλεσμα που θα βρείτε εδώ.

Η ομάδα Ithaca Laundry θα είναι με το βαν πλυντηρίων και στεγνωτηρίων της στον εξωτερικό χώρο της στέγης κάθε Τρίτη από τις 20.00 ως τις 02.00.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Κάθε Τετάρτη απόγευμα οι ομάδες της Emfasis, αποτελούμενες από κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους και ψυχολόγους, θα βρίσκονται στη στέγη από τις 17.00 έως τις 20.30 και θα παρέχουν στήριξη σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κοινωνικο-οικονομική κρίση.

Η Emfasis Foundation, κατανοώντας τις δυσκολίες συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κοινωνικο – οικονομική κρίση και είτε διαβούν στο δρόμο είτε σε άσχημες συνθήκες στέγασης, χωρίς ιατρική περίθαλψη και εργασία, σχεδίασε προγράμματα ειδικά προσαρμοσμένα για την κάλυψη αυτών των αναγκών.
Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής:
• «Emfasis στην Υγεία»: ενημέρωση σχετικά με τις κάρτες υγείας της Emfasis που προσφέρουν πακέτα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.
• Ενημέρωση για Κοινωνικές Δομές της Αθήνας, όπως είναι τα Πολυϊατρεία, τα Κέντρα Ημέρας, τα Συσσίτια, οι Ξενώνες Φιλοξενίας και οι Δομές με Προγράμματα Απεξάρτησης.
• Ενημέρωση για δωρεάν εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, όπως σεμινάρια, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια για παιδιά κλπ.
• Συμβουλευτική σε νομικά και εργασιακά ζητήματα, καθώς και παροχή βοήθειας σε θέματα γραφειοκρατικών διαδικασιών (π.χ αιτήσεις για επιδόματα, επανέκδοση ταυτότητας κλπ.).
• Κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα: παροχή ειδών όπως τρόφιμα, ρουχισμός (ένδυση, υπόδηση) είδη ατομικής υγιεινής, σχολικά, βρεφικά και παιδικά είδη, δημιουργικά παιχνίδια, κιτ επιβίωσης (υπνόσακοι, υποστρώματα, σκούφοι, γάντια και κασκόλ) και είδη καθαρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Emfasis Foundation και τη δράση εδώ.

 

Κάθε Τετάρτη από της 20.30 ως της 23.30 στη στέγη του συνΑθηνά πραγματοποιείται το One Stop
5 ομάδες ενώνουν τις δυνάμεις τους με κοινό σκοπό να σταθούν δίπλα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να νιώσουν την Ανθρώπινη επαφή!
Πλύσιμο και στέγνωμα ρούχων: Ithaca

Φαγητό: Παρέα

Κούρεμα: Καίτη Αραβαντινού

Social Street Work / Συμβουλευτική / Ενημέρωση: Η Γέφυρα

Street work / Συμβουλευτική / Ανθρώπινα Δικαιώματα / Νομικές Συμβουλές: The Unseen

Σε αυτή την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτες ομάδες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμάς και έχουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και την Αλληλεγγύη.

Κάθε Πέμπτη από τις 20.00 ως τις 21.30 στην στέγη του συνΑθηνά η Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων «Το Κέλί» κάνει συνάντηση των μελών της στη στέγη του συνΑθηνά για να οργανώσει τις δράσεις της ομάδας.

Περισσότερα για την ομάδα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι εθελοντές της ομάδας Η Γέφυρα, θα βρίσκονται στον χώρο της στέγης κάθε Παρασκευή από τις 21.30 έως και τις 00.30 και κάθε Κυριακή 16.00 έως και τις 19.00 (εκτός από την Κυριακή 19/06) έτσι ώστε να υπάρχει ένας ανοιχτός χώρος όπου και θα προσφέρονται τσάι/καφές , σνακ και ρουχισμός για τους ανθρώπους που βρίσκονται & διαβιούν στο δρόμο.

Τον χώρο θα στελεχώνουν 3 έως 5 άτομα (ψυχολόχος, κοιν. λειτουργός , κοινωνιολόγος και έμπειρoι street workers), έτσι ώστε να παρέχεται συνδυαστικά και ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να επιβιώσουν στους δρόμους λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η κύρια και βασική δράση της Γέφυρας είναι το social street work. Οι ομάδες της Γέφυρας στο δρόμο μπορεί να τύχει να «δουλέψουν» με ανθρώπους που ανήκουν σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω περιστάσεις: ανήλικοι εργαζόμενοι, άστεγοι, χρήστες ή εξαρτημένοι από παράνομες ουσίες, πρόσφυγες και μετανάστες, εκδιδόμενοι/ες, μειονότητες, θύματα εμπορίας ανθρώπων, άνθρωποι που είτε αναγκάζονται είτε επιλέγουν να περνούν την ημέρα τους στο δρόμο, άνθρωποι που μένουν στο δρόμο. Ακόμα η Γέφυρα πραγματοποιεί δράσεις για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και εφήβων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και, τέλος, διενεργεί κοινωνική έρευνα, συγγραφή, μετάφραση, επιμέλεια και έκδοση μελετών, εκθέσεων και βιβλίων για θέματα κοινωνικής οικονομίας.

Περισσότερα για την ομάδα μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Η ομάδα YOGA γέλιου θα πραγματοποιήσει διήμερο workshop με πολύ γέλιο και χαμόγελα το Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουνίου από τις 12.00 ως τις 18.00

Περισσότερα για την ομάδα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο