«Μια μέρα στη σχεδία» στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

«Μια μέρα στη σχεδία» στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

Στις 19 Σεπτεμβρίου το περιοδικό δρόμου «σχεδία» οργανώνει μια μεγάλη γιορτή γεμάτη μουσική, χορό τραγούδια, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και διαδραστικές εκδηλώσεις.

Στις 19 Σεπτεμβρίου το περιοδικό δρόμου «σχεδία» οργανώνει μια μεγάλη γιορτή γεμάτη μουσική, χορό τραγούδια, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και διαδραστικές εκδηλώσεις.

Όπως κάθε χρόνο, το περιοδικό δρόμου «σχεδία» πραγματοποιεί μια μεγάλη εκδήλωση στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων με σκοπό την ενίσχυση της αποστολής του να υποστηρίζει με πολλαπλούς τρόπους τους συμπολίτες μας οι οποίοι διαβιούν σε κατάσταση δρόμου. Η μεγάλη αυτή γιορτή διευρύνει φέτος την παλέτα των δράσεών της συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμά της όχι μόνο μουσική αλλά και θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, παιχνίδια και άλλες καλλιτεχνικές (και αθλητικές) δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Gadjo Dilo, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Στάθης Δρογώσης, οι Quilombo, οι Μέλισσες, ο Μανώλης Φάμελλος και η Μαριέττα Φαφούτη θα ενώσουν τις φωνές τους με τους φίλους του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου σε μια συναυλία και κινητοποίηση μαζί για μια δίκαιη κοινωνία, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς φτώχεια, ακόμη και χωρίς «σχεδία».

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς το απόγευμα (στις 18:00), δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους, ώστε να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, να γνωριστούν με τους ανθρώπους της «σχεδίας» και να συνδεθούν, πάντα μέσα από το παιχνίδι, με τον άλλο άνθρωπο, με τη χαρά της αλληλεγγύης.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) θα παρουσιάσει μια παιδική δράση, η οποία θα ξεκινήσει με την αφήγηση της προσωπικής ιστορίας ενός πωλητή του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

To «mind the fact» θα παρουσιάσει μία performance/δείπνο με οικοδεσπότες άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ή σε συνθήκες αστεγίας. Οι οικοδεσπότες είναι όλοι πωλητές της «σχεδίας». Κατά τη διάρκειά της, οικοδεσπότες και «μουσαφιραίοι» θα κουβεντιάσουν σαν φίλοι από τα παλιά, θα μοιραστούν ιστορίες και θα γνωριστούν καλύτερα.

Η ομάδα πετάνκ της «σχεδίας» θα είναι εκεί για να παίξει και να μοιραστεί τα μυστικά του υπέροχου, απλού αυτού παιχνιδιού με κάθε ενδιαφερόμενο.

Η είσοδος κοστίζει € 6. Για την προπώληση ενημερωθείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: info@shedia.gr, www.shedia.gr, facebook page.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο